Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

Naručivanje za preglede

Naši liječnici
Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost vodeća je oftalmološka ustanova u regiji koja pruža kompletnu uslugu.
dr. Vesna Cerović

dr. Vesna Cerović

  • Specijalist oftalmolog
  • Zamjenik voditelja Odsjeka za retinu Klinike Svjetlost
  • Kontakt: vesna.cerovic@svjetlost.hr

Obrazovanje

Dr. Vesna Cerović završila je Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu 2000. godine. Obavezan liječnički staž i specijalizaciju iz oftalmologije završila je 2005. u Vojnomedicinskoj Akademiji u Beogradu. Jedan je od utemeljitelja refraktivne kirurgije (lasersko skidanje dioptrije) u Vojnomedicinskoj akademiji.

Usavršavala se u području refraktivne kirurgije oka u Klinici Svjetlost u Zagrebu i kod Morela okulista u Ljubljani 2007. godine. Iste godine pohađala je i napredni tečaj kirurgije katarakte u Sveučilišnoj bolnici Vinohradsky u Pragu. Usavršavanje iz makularne kirurgije pohađala je 2011. na Instituto de microcirurgia ocular u Barceloni. Od 2012. radi u Klinici Svjetlost u Zagrebu.

Područje rada

Dr. Cerović se bavi operacijama prednjeg segmenta oka, kirurgijom katarakte s ugradnjom standardnih i premium intraokularnih leća, ugradnjom ICL, Verisysee i Veriflex fakičnih leća, sekundarnu implantaciju i skleralnu fiksaciju leća.
 
Doktorica Cerović izvodi operacije na stražnjem segmentu oka - mikroincizijske vitrektomije (23 i 25 gauge). Uz to, izvodi i konvencionalne operacije ablacije retine. Također ima iskustvo s traumama oka te izvodi kombinirane operacije prednjeg i stražnjeg segmenta oka. Bavi se medical retinom i upalnim bolestima oka. Do sada je izvela više od tisuću kombiniranih prednje-stražnje segmentnih operacija (vitrektomije) i više od 10 000 operacija mrena.

Uvođenje novih metoda

Na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu doktorica Cerović 2007. godine osnovala je Odjel refraktivne kirurgije i prva započela s laserskim operacijama skidanja dioptrije. Također, među prvima je 2007. počela primjenjivati makularnu kirurgiju s otvorom 25 gauge u Vojnomedicinskoj akademiji.

Publikacije i istraživanja

Objavila je desetak radova iz područja prednjeg i stražnjeg segmenta oka u znanstvenim i stručnim publikacijama. Aktivno sudjeluje na oftalmološkim regionalnim i svjetskim kongresima i simpozijima.

Članstvo u udrugama

Članica je Europskog udruženja za vitreoretinalnu kirurgiju (EVRS) te Hrvatskog udruženja za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju (CSCRS).

Glavne publikacije

  • The effect of intravitreal administration of bevacizumab on macelur edema and visual acuity in age-related macular degeneration with subfoveolar choroidal neovascularisation, Ristic D, Cerovic V, et al. Vojnosanit Pregl. 2013
  • Laser in situ keratomyleusis (LASIK) for correction of myopia and hypermetropia - our one year experience, Vukosavljevic M, Cerovic V, et al. Vojnosanit Pregl. 2009
  • Siniša Avramović, Miroslav Vukosavljević, Vesna Cerović, Subtenonska anestezija u operaciji katarakte tehnikom fakoemulzifikacije Vojnosanitetski pregled, jul 2007. M.Vukosavljević, V.Cerović, HIRURŠKO LEČENJE TEŠKIH POVREDA ZADNJEG SEGMENTA OKA, Acta ophthalmologica, 2004;Vol 30:42-46