Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

Naručivanje za preglede

Iskustva naših korisnika

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost vodeća je oftalmološka ustanova u regiji koja pruža kompletnu uslugu.

Edita Misirić Vrkljan - TV voditeljica

"Zamisli da sve što vidiš, vidiš još četiri do pet puta jedno pored drugog i sve se nekako preklapa", riječi su voditeljice RTL-a Edita Mirisić Vrkljan kojima se opisala probleme s vidom s kojima se nosi od najranije mladosti. “Jedina u razredu sam nosila naočale i koristila sam svaku priliku da ih skinem, ali bez njih je bilo zaista teško, kaže Edita. “Obišli smo dosta oftalmologa, i zbog visokih cilindara uvijek je bio problem odrediti pravu dioptriju i napraviti naočale koje odgovaraju”, prisjeća se mama. Zato je poznata voditeljica dugi niz godina nosila polutvrde leće zbog čega gledatelji nisu mogli niti naslutiti zašto je blesimetar, uređaj s kojeg voditelji čitaju najave, njezin mrski neprijatelj.

“Lasersko skidanje dioptrije bila mi je velika želja, ali svi pregledi koje sam obavila u nekoliko poliklinika nisu bili ohrabrujući. Toliki cilindri bili su čak i izvan djelovanja spektra lasera”, dodaje. No, uz današnju najmoderniju tehnologiju i lasere koji su u Klinici Svjetlost i leće i naočale konačno su postale prošlost.
“Dragi gledatelji, prvi put u životu čitam s blesimetra bez leća i bez naočala. Napokon vidim, nakon 36 godina! Nije boljelo, nije bilo strašno i promjenilo mi je život. Više ne vidite samo vi mene, nego mogu vidjeti i ja vas”, riječi se prve televizijske najave koju je Edita pročitala već dva dana nakon zahvata.