Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Blog
Kako postići i očuvati dobar vid u svakoj životnoj dobi? Čitajte savjete naših oftalmologa i predložite nam teme o kojima želite znati više.

Hoću li morati nositi naočale i nakon operacije mrene?

Hoću li morati nositi naočale i nakon operacije mrene?
​Odgovor na pitanje koja je leća najbolja je individualan i s obzirom na navedeno nije isti za sve pacijente.
„Hoću li morati nositi naočale i nakon operacije mrene?“ najčešće je pitanje pacijenata kojima se preporuči operacija  sive mrene ili katarakte.

S obzirom da se operacijom mrene uklanja zamućena prirodna leća, a po standardima suvremene oftalmologije umjesto nje ugrađuje umjetna, sljedeće pitanje koje se samo nameće je koja je onda leća najbolja?

Ovisno o stanju oka, općem zdravstvenom stanju, dobi i potrebama pacijenta  odgovor može biti da naočale neće trebati uopće, da će ih koristiti samo za čitanje, a kod onih s nešto kompliciranijom situacijom da će trebati naočale i za daljinu i blizinu. 

Odgovor na pitanje koja je leća najbolja je individualan i s obzirom na navedeno nije isti za sve pacijente.
Najvažnije je nakon detaljnog pregleda i opsežnog razgovora izabrati odgovarajuću tehnologiju koja upravo za tog određenog pacijenta  pruža najviše. Uvriježeno je mišljenje da je  bolje ono što je skuplje, a upravo ovaj pristup potvrđuje da to i nije uvijek baš tako nego da skuplje može značiti samo više mogućnosti koje na žalost neki zbog zdravstvenog stanja očiju ne mogu iskoristiti.

Dakle slobodno možemo reći da ima „više najboljih“ leća. Za nekoga je najbolja standardna monofokalna leća koja omogućuje dobar vid na daljinu, za nekoga leća s produljenim fokusom ili EDOF leća koja omogućuje dobar vid na daljinu i srednju udaljenost dok je za neke to multifokalna leća koja omogućava dobar vid neovisno o udaljenosti.

Uvođenjem najnovijih tehnologija renomiranih svjetskih proizvođača dijagnostičih uređaja, intraokularnih leća i uređaja na kojima se izvode operativni zahvati  trudimo se  biti  vodiči našim pacijentima da zajedno odaberemo ono što je za vas najbolje.

Zanima Vas ovakav sadržaj? Prijavite se na naš newsletter.

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja: