Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Iskustva
Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost vodeća je oftalmološka ustanova u regiji koja pruža kompletnu uslugu.

Edita Misirić Vrkljan - TV voditeljica

"Zamisli da sve što vidiš, vidiš još četiri do pet puta jedno pored drugog i sve se nekako preklapa", riječi su voditeljice RTL-a Edita Mirisić Vrkljan kojima se opisala probleme s vidom s kojima se nosi od najranije mladosti. “Jedina u razredu sam nosila naočale i koristila sam svaku priliku da ih skinem, ali bez njih je bilo zaista teško, kaže Edita. “Obišli smo dosta oftalmologa, i zbog visokih cilindara uvijek je bio problem odrediti pravu dioptriju i napraviti naočale koje odgovaraju”, prisjeća se mama. Zato je poznata voditeljica dugi niz godina nosila polutvrde leće zbog čega gledatelji nisu mogli niti naslutiti zašto je blesimetar, uređaj s kojeg voditelji čitaju najave, njezin mrski neprijatelj.

“Lasersko skidanje dioptrije bila mi je velika želja, ali svi pregledi koje sam obavila u nekoliko poliklinika nisu bili ohrabrujući. Toliki cilindri bili su čak i izvan djelovanja spektra lasera”, dodaje. No, uz današnju najmoderniju tehnologiju i lasere koji su u Klinici Svjetlost i leće i naočale konačno su postale prošlost.
“Dragi gledatelji, prvi put u životu čitam s blesimetra bez leća i bez naočala. Napokon vidim, nakon 36 godina! Nije boljelo, nije bilo strašno i promjenilo mi je život. Više ne vidite samo vi mene, nego mogu vidjeti i ja vas”, riječi se prve televizijske najave koju je Edita pročitala već dva dana nakon zahvata.