Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Usluge
Operacije transplantacije rožnice obavljamo jedini u Hrvatskoj uz najmodernije metode slojevite transplantacije (DSAEK i UT-DSAEK-a).

Transplantacija rožnice

Operacije transplantacije rožnice obavljamo 365 dana u godini.

Jedini u Hrvatskoj i među malobrojnima u svijetu radimo najmodernije metode slojevite transplantacije (DSAEK i UT-DSAEK-a)

Najmodernija metoda slojevite transplantacije (DSAEK i UT-DSAEK) prvi put u Hrvatskoj i cijeloj jugoistočnoj Europi izvedena je u Klinici Svjetlost. Oftalmološka Klinika Svjetlost danas je međunarodno prepoznat transplantacijski centar u koji 40% pacijenata dolazi iz inozemstva. Očna Klinika Svjetlost kod svih pacijenata primjenjuje individualni pristup u odabiru najpogodnijeg donorskog tkiva i stoga je naša uspješnost 95% kod niskorizičnih pacijenata i čak 70% kod visokorizičnih.

Naši stručnjaci prof.dr.sc. Nikica Gabrić i prof.dr.sc. Iva Dekaris hrvatski su pioniri transplantacije rožnice s očnim tkivom čija je kvaliteta testirana u očnoj banci. Osnivači su prve hrvatske očne banke utemeljene 1995. godine, autori prve hrvatske knjige o očnom bankarstvu te koautori 2 europska udžbenika o očnom bankarstvu i transplantaciji rožnice. Naši najiskusniji kirurzi u posljednjih 20 godina iza sebe imaju po više od tisuću transplantacija rožnice. Prof. dr. sc. Iva Dekaris obnašala je dužnost predsjednice Europskog udruženja očnih banaka (2010-13.) te je od strane europskih stručnjaka ponovno izabrana na tu funkciju za razdoblje od 2019.-2022.
 
NARUČITE SE

prof. dr. sc. Iva Dekaris

Medicinski direktor klinike
Kirurg prednjeg segmenta oka