Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Novosti
Aktualna događanja i novosti Klinike Svjetlost

Dr. sc. Maja Bohač i dr. Alma Biščević održale predavanja na Schwind konferenciji u Peruu

Dr. sc. Maja Bohač i dr. Alma Biščević održale predavanja na Schwind konferenciji u Peruu
Dr. sc. Maja Bohač i dr. Alma Biščević kao pozvani predavači održale su izlaganja na konferenciji kompanije Schwind u glavnom gradu Perua.
Lima (Peru), 6-8. kolovoza 2017. – Dr. sc. Maja Bohač, voditeljica Odsjeka za refraktivnu kirurgiju Klinike Svjetlost u Zagrebu i dr. Alma Biščević, refraktivni kirurg iz Klinike Svjetlost u Sarajevu kao pozvani predavači održale su izlaganja na konferenciji kompanije Schwind u glavnom gradu Perua.

Klinika Svjetlost već niz godina koristi lasere i dijagnostičku opremu za skidanje dioptrije renomirane kompanije Schwind. Na kongresu se okupilo više od 140 sudionika iz 40 zemlja svijeta, tj. klinika koje koriste ovu tehnologiju. Kroz predavanja, okrugle stolove i radionice imali su priliku razmjeniti klinička iskustva iz prakse i upoznati se s novitetima koje kompanija donosi. 

Dr. sc. Maja Bohač održala je izlaganje na temu "Korekcija umjerenog do visokog astigmatizma s femtosekundnim laserom i Schwind Amaris laserom". Dr. Biščević održala je izlaganje na temu "Očne aberacije višeg reda i topografske promjene u obliku i zakrivljenosti intra-rožničnih slojeva nakon rutinski kontrolirane aberacije metodom LASIK".

Njemačka kompanija Schwind specijalizirana je za proizvodnju uređaja za refraktivnu i terapeutsku kirurgiju rožnice. Prisutna je u 125 zemalja svijeta, a više od 1500 lasera ove kompanije koristi se u najboljim svjetskim očnim centrima, uključujući i Kliniku Svjetlost. U proteklih 10 godina, koliko su Schwindovi laseri generacije "Amaris" prisutni na tržištu, obavljeno je više od 3 milijuna zahvata laserskog skidanja dioptrije. Od toga je čak polovica pacijenata operirana metodom femtolasik (s stalnom tendencijom porasta), 21% otpada na metodu LASIK s mikrokeratomom, 17% Trans-PRK metodom i 10% metodom PRK. Objavljeno je i više od 200 znanstvenih radova koji su se bavili primjenom ove laserske tehnologije za skidanje dioptrije.