Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Novosti
Aktualna događanja i novosti Klinike Svjetlost

Klinika Svjetlost primila je prestižni status od Johnson&Johnson-a

 Klinika Svjetlost primila je prestižni status od Johnson&Johnson-a
Vodeća svjetska kompanija u području oftalmologije Johnson & Johnson Vision, dodijelila je Klinici Svjetlost prestižni status Center of Education.
Svjetski lider u farmaceutskoj industriji, vodeća svjetska kompanija u području oftalmologije Johnson & Johnson Vision, dodijelila je Klinici Svjetlost prestižni status – Center of Education (Centar za Edukaciju) u području oftalmologije s posebnim naglaskom na refraktivnu kirurgiju, premium intraokularne leće i najsuvremenije uređaje u svjetskoj oftalmologiji.

Ispred Johnson&Johnson Vision-a gospodin Thomas Müllner, regionalni manager, uručio je prestižan status koji je potvrdio položaj Klinike Svjetlost u vrhu svjetske medicine. 
Uspjeh je to kojem je nazočio Ministar zdravstva, izv. prof. dr. sc. Vili Beroš  i dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar.


Ovo je nastavak dugogodišnje suradnje Klinike Svjetlost s vodećim kompanijama na razvoju novih inovativnih procedura i proizvoda u oftalmologiji, ali i dokaz izvrsnosti za kliniku Svjetlost i kompletan tim na čelu s prof. dr. sc. Nikicom Gabrićem.
 
Klinika Svjetlost, višestruko prepoznat svjetski lider u oftalmologiji, za Johnson & Johnson Vision radila je na razvoju i testiranju novih i inovativnih proizvoda kao što su: Symfony intraokularne leće, Catalys laser za kirurgiju katarakte te Synergy najnovija generacija intraokularnih leća, za koju je upravo Svjetlost dobila prestižan certifikat broj 1 centar izvrsnosti u EMEA (Europe, Middle East, Africa). Svjetlost je bila i poligon za Svjetsku premijeru Synergy Toric II leće, koja je u pandemijsko doba prijenosom uživo predstavila 9 operativnih zahvata iz Zagreba u svijet, za više od 2000 oftalmologa.
 
Dodjelom statusa Centra za Edukaciju Johnson & Johnson Vision već danas počinje projekt upućivanja Europskih i Svjetskih oftalmologa na edukaciju u Zagreb kako bi stekli znanja i vještine u primjeni novih tehnologija.
 
Liječnici iz Svjetlosti, aktivni sudionici europskih i svjetskih kongresa, samo u sljedećih nekoliko mjeseci imaju pozvana predavanja na Američkom kongresu za refraktivnu kirurgiju i kirurgiju katarakte u Las Vegasu gdje će prezentirati rezultate Synergy leća kolegama iz SAD-a, Američko Europskom kongresu očnih kirurga gdje će prezentirati najnovije rezultate razvoja inovativnog lasera Njemačke kompanije Schwind te na Europskom kongresu za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju gdje čak 3 liječnika iz Svjetlosti imaju pozvana predavanja.
 
Od svog osnutka 1998. godine Svjetlost je vodeća oftalmološka ustanova u regiji, a ovim nastupima i priznanjima s pravo se svrstala u vrh svjetske oftalmologije.
 
Danas u sustavu Svjetlosti djeluje više od 70 liječnika oftalmologa i 150 članova medicinskog tima koji brinu o više od 500 pacijenata dnevno na 6 lokacija: Zagrebu, Splitu, Sarajevo, Banja Luci, Budvi i Skopju.
 
 

Klinika Svjetlost primila je prestižni status od Johnson&Johnson-a