Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Novosti
Aktualna događanja i novosti Klinike Svjetlost

Naši doktori na najvećem europskom kongresu mrene i refraktivne kirurgije

Naši doktori na najvećem europskom kongresu mrene i refraktivne kirurgije
Naši liječnici prezentirali su iskustva u operacijama mrene, laserske korekcije dioptrije i ugradnje leća koje se ugrađuju u oko kako bi se korigirala čitalačka ili starosna dioptrija.
Lisabon, 7-11. listopada 2017. - Sedmero liječnika operatera i glavna medicinska sestra operacijskog bloka Klinike Svjetlost sudjelovali su na najvećem europskom kongresu za kataraktu i refraktivnu kirurgiju koji se održao u organizaciji Europskog društva liječnika za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju (European Society of Cataract and Refractive Surgeons - ESCRS). Liječnici Klinike Svjetlost prezentirali su svoja iskustva u operacijama mrene ili katarakte, laserske korekcije dioptrije i ugradnje tzv. "Presbyopia Correcting IOLs", leća koje se ugrađuju u oko kako bi se korigirala čitalačka dioptrija.
 
Prof. Iva Dekaris, medicinska direktorica Klinike Svjetlost vodila je tečaj operiranja mrene (katarakte) na kojem je mlade oftalmologe učila osnovama moderne operacije katarakte.
 
Dr. Maja Bohač, voditeljica Odsjeka za refraktivnu kirurgiju, održala je predavanje o mogućnostima rješavanja komplikacija LASIK-a, a prikazala je i mogućnost korekcije vida na nepravilnim rožnicama. Istraživanje doktorice Bohač i suradnika s Odsjeka za refraktivnu kirurgiju Klinike Svjetlost u Zagrebu potvrdilo je da je refraktivna kirurgija vrlo uspješna i sigurna, a stupanj komplikacija koji iznosi 0.03% je u potpunosti rješiv ukoliko su one otkrivene na vrijeme. S tim u vezi su i podaci iz istraživanja o zadovoljstvu pacijenata provedenih u SAD-u koji pokazuju da je stupanj zadovoljstva kod pacijenata koji su radili lasersko skidanje dioptrije uvjerljivo najveći u odnosu na sve druge estetske zahvate. Dr. sc. Maja Bohač do sada je obavila više od 14 tisuća operacijskih zahvata laserskog skidanja dioptrije svim metodama koje se danas primjenjuju u svijetu i time je vodeći kirurg za lasersko skidanje dioptrije na ovim prostorima. Vodeće svjetsko udruženje refraktivnih kirurga ISRS (International Society of Refractive Surgery) u svibnju 2017. ju je proglasilo svjetskim refraktivnim kirurgom mjeseca.
 
Dr. Ante Barišić, voditelj Odsjeka za kataraktu, održao je pozvano predavanje u organizaciji farmaceutske kompanije Johnson&Johnson na kojem je za 120 kirurga oftalmologa iz srednje i istočne Europe, sjeverne Afrike i Bliskog istoka prikazao rezultate Klinike Svjetlost pri ugradnji multifokalnih leća i leća s proširenim rasponom vida (Symfony) kod pacijenata s mrenom i pacijenata koji se žele riješiti dioptrije.
 
U redovnom programu kongresa, dr. Barišić je održao predavanje o korekciji dioptrije ugradnjom kombinacije Symfony leća i bifokalnih leća. Klinika Svjetlost ugrađuje multifokalne leće od 2004. godine, a u proteklom razdoblju ugrađeno ih je više od 6000 što Svjetlost svrstava među vodeće europske očne klinike.
 
Kongres ESCRS se održao po 35. put, a na njemu je sudjelovalo oko deset tisuća oftalmologa iz cijelog svijeta. Europsko društvo liječnika za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju osnovano je 1991. i u svom članstvu ima više od 5000 oftalmologa iz više od 100 zemalja svijeta (European Society of Cataract and Refractive Surgeons - ESCRS).