Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Novosti
Aktualna događanja i novosti Klinike Svjetlost

Prijenos znanja iz Klinike Svjetlost u svijet

Prijenos znanja iz Klinike Svjetlost u svijet
Dr. Ante Barišić prenio je iskustva Klinike Svjetlost u rješavanju staračke dalekovidnosti svjetskim oftalmolozima okupljenim u grčkom Solunu.
Solun, GrčkaDr. Ante Barišić, voditelj Odsjeka za kataraktu Klinike Svjetlost sudjelovao je kao predavač na simpoziju u Solunu koji se održavao u sklopu 51. nacionalnog kongresa Grčkog oftalmološkog društva pod nazivom „State of art in presbyopia treatment“, a koji je okupio svjetske oftalmološke stručnjake diljem svijeta koji se bave problemom staračke dalekovidnosti.

Dr. Barišić je održao predavanje na temu „Operacija mrene i REL s ugradnjom leće s proširenim rasponom vida“. Predavanje je koncipirano na ogromnom iskustvu operatera Klinike Svjetlost koji su na čelu s prof. dr. sc. Nikicom Gabrićem prvi u Hrvatskoj i među rijetkima u Europi započeli s ugradnjom Symfony intraokularne leće s proširenim rasponom vida koja pacijentima omogućava dobar vid na svim udaljenostima bez potrebe nošenja naočala. Dr. Barišić je kazao da sve više pacijenata s čitalačkom dioptrijom odlučuje na ovaj zahvat kako bi podigli kvalitetu svog života i izbjegli nošenje naočala. Istaknuo je kako je u Klinici Svjetlost uspješno obavljeno više od 6.000 zahvata ugradnje multifokalnih leća. Kolegama iz svih dijelova svijeta prenio je kirurško iskustvo, iskustvo na tehnologijama na kojima se radi u Klinici Svjetlost te najnovije metode operacije.