Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Novosti
Aktualna događanja i novosti Klinike Svjetlost

Prof. dr. sc. Nikica Gabrić i Klinika Svjetlost osvojili Oskara na Live Surgery simpoziju

Prof. dr. sc. Nikica Gabrić i Klinika Svjetlost osvojili Oskara na Live Surgery simpoziju
Četiri vrhunska operatera klinike Svjetlost na čelu s prof. dr. sc. Nikice Gabrića obavilo je 5 kompliciranih operativnih zahvata, koristeći visoku tehnologiju u samo 60 minuta, prenošenih uživo.
Hrvatsko društvo liječnika za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju održalo je 24. listopada 2015. svoj XI. godišnji kongres s međunarodnim sudjelovanjem na kojem je prisustvovalo više od 300 oftalmologa iz Hrvatske i regije, kao i predavači iz cijele Europe i SAD-a. Najzanimljiviji dio kongresa bio je Live surgery simpozij koji je organiziran u suradnji s talijanskim kongresom Videocatarattarefrattiva, koji već preko 30 godina organizira prof. Lucio Buratto, osnivač i vlasnik klinike Centro Ambrosiano Oftalmico (CAMO) u Milanu, koja djeluje kao vodeća oftalmološka ustanova u Italiji preko 30 godina. Zadnje tri godine na kongresu Videocatarattarefrattiva izmijenile su se redom najveće klinike iz Barcelone, Berlina, Kölna, Padove, Praga, Rima, Istanbula, Kaira i Bukurešta, međutim, samo je Svjetlost svojom izvrsnošću pozvana tri puta zaredom, uz pozivnicu i za sljedeću godinu.

Četiri vrhunska operatera oftalmološke klinike Svjetlost na čelu s prof. dr. sc. Nikicom Gabrićem obavilo je 5 kompliciranih operativnih zahvata u samo 60 minuta, pritom koristeći visoku tehnologiju čime su potvrdili svjetsku klasu te osvojili „Best Live Surgery Award 2015“ na svjetskom kongresu oftalmologije VideoCatarattaRefrattiva u konkurenciji najboljih klinika iz Milana, Kaira, Istanbula i Bukurešta. Nakon Live surgery simpozija nastavila se sekcija prijenosa operacija iz Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost na XI. kongres Hrvatskog društva liječnika za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju, na kojoj su svoje umijeće prezentirali kirurzi iz drugih hrvatskih ustanova.

Ovom prilikom Zaklada profs. drs. Ljiljana Zergollern i Krešimir Čupak dodijelila je priznanja za životna djela prof. dr. sc. Nikici Gabriću i prof. dr. sc. Branimiru Cerovskom te novčanu nagradu najboljoj prezentaciji mladih oftalmologa dr. sc. Fani Gilevskoj iz Makedonije.