Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Novosti
Aktualna događanja i novosti Klinike Svjetlost

Svjetski gimnastički prvak laserski se riješio dioptrije u Klinici Svjetlost!

Svjetski gimnastički prvak laserski se riješio dioptrije u Klinici Svjetlost!
Na kraju godine u kojoj je osvojio svjetsko zlato na preči i naslov hrvatskog sportaša godine, Tin Srbić uspješno se laserski riješio dioptrije u Svjetlosti. VIDEO.
Zagreb, 22. prosinca 2017. - Još jedna promjena u godini života gimnastičara Tina Srbića! Na kraju godine u kojoj je osvojio svjetsko zlato na preči, a proteklih je dana primio i dva vrijedna priznanja – ono za najboljeg sportaša grada Zagreba i sportaša godine u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora, Tin se odlučio podvrgnuti laserskom skidanju dioptrije. Problemi s vidom nisu ga sputavali da niže sportske uspjehe, ali su mu zadavali teškoće i neugodnosti, koje su sada postale stvar prošlosti. 
„Nosio sam naočale, ali ne dok sam vježbao. Nisam jasno vidio preču i tada sam se oslanjao na osjećaj. Dok vježbam, odletim dva do tri metra od preče i vidim je mutno. Radi toga mi se čini da je dvostruko šira nego što zapravo jest. Na natjecanjima bih danima bio bez naočala dok mi je dobar vid najpotrebniji“, kaže Tin.

Često mu se događalo da iz daljine u dvorani ne prepoznaje kolege sportaše koje godinama sreće na natjecanjima ili ne vidi tko mu to maše iz publike. Dodatni problem bilo je vidjeti semafor. „U trenutcima dok na ekranu izlazi ocjena za vježbu, čekao bih trenera da mi kaže koliko sam dobio pa tako i na Svjetskom prvenstvu nisam vidio jesam li dobio 14.366 ili 14.866 što je ogromna razlika. Gledam trenera, a po njegovom licu još ne vidim koja je to ocjena i to su tisućinke sekunde koje traju kao vječnost“, dodaje Tin koji će nakon laserskog skidanja dioptrije u Klinici Svjetlost sada konačno imati pravu sliku preče semafora i publike u dvorani. „Sa savršenim vidom bit će to nova dimenzija koja će me tjerati da budem još bolji“, rekao je Tin.

Lasersko skidanje dioptrije obavio je u Klinici Svjetlost, vodećoj oftalmološkoj ustanovi koja je pionir u laserskom skidanju dioptrije u Jugoistočnoj Europi još od 1998. godine kada je prof. Nikica Gabrić prvi na ovim prostorima izveo zahvat laserskog skidanja dioptrije.

„Laserske korekcije vida su najizvođeniji elektivni zahvat u medicini, do sada se na taj način dioptrije riješilo više od 50 milijuna ljudi, a mi u Klinici Svjetlost smo dioptrije riješili više od 60 tisuća očiju“, kaže dr. Maja Bohač koja je obavila zahvat metodom femtolasik. „Danas se uz najmoderniju tehnologiju zahvat u potpunosti izvodi laserski, kombinacijom dvaju lasera, uz kompjutersku kontrolu i već za 2-3 dana Tin će se vratiti treningu i uobičajenim aktivnostima“, zaključuje dr. Bohač.