Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Novosti
Aktualna događanja i novosti Klinike Svjetlost

XII. kongres Hrvatskog društva za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju

XII. kongres Hrvatskog društva za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju
Kongres Hrvatskog društva za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju održat će se 29. listopada 2016. u hotelu Sheraton Zagreb, uz izravni prijenos operacija sa simpozija “Videocatarattarefrattiva” Milano na kojem će nastupiti i kirurzi Svjetlosti.
Ovogodišnji 12. po redu kongres Hrvatskog društva za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju (CSCRS) održat će se u subotu 29. listopada 2016. u Zagrebu, u hotelu Sheraton. Na ovom jednodnevnom kongresu bit će predstavljena najnovija dostignuća na području bolesti mrežnice, refraktivne kirurgije, glaukoma, katarakte i refraktivne izmjene leće. Tijekom kongresa organizirat će se i tzv. „WET LAB“, operacije na umjetnim očima na kojima će se moći vježbati i učiti operacije katarakte.

U suradnji s “Videocatarattarefrattiva” simpozijem koji organizira prof. Lucio Buratto iz Milana od 15:00 sati kreće izravan prijenos “Live Surgery-a” iz Specijalne bolnice za oftalmologiju “Svjetlost” u Milano i hotel Sheraton. Riječ je o zajedničkom “live” simpoziju u kojem će uz operatere Klinike Svjetlost i CAMO kliniku profesora Buratta iz Milana sudjelovati i Centar laserske kirurgije iz talijanskog Cunea (Pijemont), Očna klinika iz Atene te Očna klinika Marienplatz iz Münchena. Njihove će se operacije prenositi iz Klinike Svjetlost u Hotel Sheraton od 16:30 do 17:30h. 

Zaklada profs. drs. Ljiljana Zergollern Čupak i Krešimir Čupak i ove godine dodjeljuju nagradu za najbolji rad mladih oftalmologa, a oftalmolozi i specijalizanti mlađi od 35 godine pozvani su prijaviti svoje radove.

Preliminarni program, prijave i ostale potrebne informacije dostupne su na web stranici www.cscrs.hr.