Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
O nama
Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost vodeća je oftalmološka ustanova u regiji koja pruža kompletnu uslugu.

Klinika Svjetlost

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost vodeća je oftalmološka ustanova u regiji koja pruža kompletnu uslugu. Poznata je po najvišim standardima tehničke podrške i ljudskog znanja te se konstantno pokazuje kao predstavnik najnovije tehnologije u oftalmološkoj praksi. Prva je privatna sveučilišna klinika u Hrvatskoj, a osim u Zagrebu, gdje je smještena matična ustanova, ima svoje centre i u Splitu, susjednoj Bosni i Hercegovini u Sarajevu, Budvi u Crnoj Gori te franšizu u Skoplju, Makedonija.
 

Upoznajte nas

Očna Klinika Svjetlost dizajnirana je po uzoru na slične centre medicinske izvrsnosti u svijetu.
Naši liječnici su vrhunski stručnjaci s desecima tisuća operativnih zahvata iza sebe koji svakom pacijentu pristupaju individualno i traže najbolje moguće rješenje za njega.

Klinika Svjetlost dizajnirana je po uzoru na slične centre medicinske izvrsnosti u svijetu. Centar u Zagrebu posjeduje 6 vrhunski opremljenih operacijskih dvorana, 8 odsjeka koji se specifično i specijalizirano bave pojedinim anatomsko-funkcionalnim dijelovima oka, najmodernijim dijagnostičkim kabinetima i ambulantama, prostorijama očne banke te jednokrevetnim i dvokrevetnim apartmanima za postoperativni boravak pacijenata uz 24-satni nadzor osoblja klinike, laboratorijem za krvne pretrage, internističkim kabinetom te multifunkcionalnom konferencijskom dvoranom opremljenom multimedijskom digitalnom opremom za izravni prijenos tijeka operacija iz operacijskih dvorana te telekonferencijski multimedijalni streaming za izravni prijenos slike i tona prilikom organiziranja video konferencija s drugim centrima u zemlji i inozemstvu.

Osim laserskog skidanja dioptrije, operacija sive mrene i transplantacija rožnice, izvodimo i vitrektomije – najsloženije oftalmološke operacije, operacije glaukoma uz ugradnju mini glaucoma shunta (implantat za drenažu), operacije strabizma, plastične operacije vjeđa, ječmenca, protetske estetske operacije ugradnje silikonskih kuglica i sl.

Vrhunska tehnologija i princip jednodnevne kirurgije

Bolnica raspolaže sa 6 vrhunski opremljenih operacijskih dvorana u kojima je moguće zbrinuti sve bolesti oka koje zahtijevaju kirurško liječenje – lasersko skidanje dioptrije, ultrazvučna operacija katarakte, operacije na stražnjem dijelu oka kod bolesti uzrokovanih dijabetesom, bolestima žute pjege ili degenerativnim promjenama mrežnice, operativno liječenje glaukoma (povišenog očnog tlaka), operativno liječenje strabizma (razrokosti), plastični i rekonstruktivni zahvati na vjeđama, transplantacije rožnice.

Većina kirurgije na oku izvodi se u sklopu dnevne bolnice gdje su pacijenti pola sata po zahvatu u mogućnosti ići kući (tzv. one-day surgery). U sklopu bolnice nalazi se i stacionar s 8 kreveta u kojem je moguć i dugotrajan smještaj pacijenata s bolestima oka koje zahtijevaju intenzivno liječenje ili nakon složenih operacijskih zahvata kada je potreban dugotrajniji nadzor.

Dijagnostički dio bolnice prostire se na tri kata i podijeljen je na 8 odsjeka. U sklopu bolnice nalazi se Odsjek za hitni prijem pacijenata, Odsjek za bolesti mrežnice, Odsjek za kataraktu, Odsjek za glaukom i neurooftalmologiju, Odsjek za bolesti djece, Odsjek za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju, Odsjek za rožnicu i Odsjek za refraktivnu kirurgiju. Svaki od odsjeka opremljen je najmodernijom dijagnostičkom opremom i kadrom posebno specijaliziranim za svaki anatomski segment oka i njegove osobitosti.

Prva privatna sveučilišna klinika u Hrvatskoj

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost 2010. postala je Klinika za oftalmologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, čime je ujedno i prva privatna sveučilišna klinika u Hrvatskoj.

Dopusnica za obavljanje znanstvene djelatnosti

Povezivanje s Medicinskim fakultetom rezultat je dugogodišnje suradnje prof. dr. sc. Nikice Gabrića s riječkim fakultetom i Institutom Ruđer Bošković na znanstvenoj i edukativnoj razini. Statusom klinike omogućeno je daljnje provođenje znanstveno-istraživačkog rada i edukacija mladih liječnika Hrvatske i regije.

Klinika Svjetlost nastavlja i svoju suradnju s Institutom Ruđer Bošković na projektu „Imunologije oka“, u sklopu kojeg je već došlo do važnih spoznaja u boljem shvaćanju nastanka mehanizama upale i reakcije odbacivanja transplantata rožnice.

Dobivanjem statusa specijalne bolnice i statusa klinike Svjetlost je kompletirala svoj rad i želju za stalnim postizanjem izvrsnosti u struci, dovođenjem novih tehnologija i pružanjem vrhunske medicinske pomoći svojim pacijentima. Proširenjem djelatnosti svoja znanja i ljudske potencijale napokon će moći prenijeti i svojim kolegama u svrhu podizanja razine zdravstvene zaštite u Hrvatskoj.

Edukacija mladih

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost vjeruje u edukaciju i obrazovanje mladih tako da svake godine zapošljava nekoliko novih liječnika koji dobivaju mogućnost specijalizacije iz oftalmologije. Osim što imaju u potpunosti pokrivene troškove specijalizacije, liječnici imaju mogućnost odlaska na prestižne svjetske kongrese te posjet najpoznatijim oftalmološkim centrima, gdje mogu steći nova znanja te uvijek biti u korak s najnovijim dostignućima u struci.

Klinika Svjetlost u postupku je pokretanja poslijediplomskog studija i tečaja trajne izobrazbe za oftalmologe Hrvatske i regije na kojem će se prenositi najnovija znanja i tehnička dostignuća struke. Studij će biti organiziran u suradnji s poznatim svjetskim oftalmološkim stručnjacima s idejom produbljivanja međusobne suradnje i dovođenja svjetske oftalmologije na naša područja.

Očna Klinika Svjetlost već posjeduje wet-lab (laboratorij za kirurško usavršavanje na svinjskim očima i plastičnim modelima) u kojem se već sada provodi kirurško usavršavanje mladih kolega u svrhu što bržeg i boljeg postizanja kirurške spretnosti potrebne za kvalitetan pristup pacijentu.