Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Usluge
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić izveo je prvo lasersko skidanje dioptrije u Hrvatskoj. Klinika Svjetlost bavi se laserskim skidanjem dioptrije već 22 godine.

Metode laserskog skidanja dioptrije

Lasersko skidanje dioptrije odnosi se na zahvate koji se izvode laserskim remodeliranjem rožnice (prednje prozirne površine oka) u svrhu uklanjanja ili smanjenja dioptrije, eliminacije optičkih pomagala i poboljšanja vidne oštrine. Danas postoji nekoliko metoda skidanja dioptrije, a osnovna podjela temelji se prema tome na kojoj dubini rožnice se operacije izvode (površina rožnice – PRK, sredina rožnice – LASIK). 

Brzo, sigurno i bezbolno do savršenog vida 

lasersko skidanje dioptrije Sve vrste današnjih operacija u potpunosti su kompjutorski kontrolirane uz pomoć preciznih softverskih programa. Današnjim laserima jednu dioptriju moguće je skinuti u manje od 2 sekunde. Sustavi za praćenje oka pacijenta tijekom operacije (tracker) omogućuju preciznu dostavu laserske zrake na točno zadano mjesto bez obzira na mikropomake pacijentovog oka za vrijeme rada lasera. Zbog savršeno preciznih i brzih softverskih sustava svi današnji zahvati su preko 99% sigurni. Izbor metode danas isključivo ovisi o karakteristikama oka, visini dioptrije te načinu života pacijenta.

Današnjim laserima se mogu skidati dioptrije od -10 do +6 te ±6 dioptrija astigmatizma, što znači da je praktički 95% osoba kandidat za operaciju. Kod osoba čiji je iznos dioptrije veći od navedenih također postoji rješenje za ispravljanje dioptrije ugradnjom najsofisticiranijih leća u oči čiji su rezultati jednako dobri, a u nekim slučajevima i bolji od rezultata laserskog skidanja dioptrije.