Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Usluge
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić izveo je prvo lasersko skidanje dioptrije u Hrvatskoj.

Metode laserskog skidanja dioptrije

Lasersko skidanje dioptrije odnosi se na zahvate koji se izvode laserskim remodeliranjem rožnice (prednje prozirne površine oka) u svrhu uklanjanja ili smanjenja dioptrije, eliminacije optičkih pomagala i poboljšanja vidne oštrine. Danas postoji nekoliko metoda skidanja dioptrije, a osnovna podjela temelji se prema tome na kojoj dubini rožnice se operacije izvode (površina rožnice – PRK, sredina rožnice – LASIK). 

Brzo, sigurno i bezbolno do savršenog vida 

lasersko skidanje dioptrije
Sve vrste današnjih operacija u potpunosti su kompjutorski kontrolirane uz pomoć preciznih softverskih programa. Današnjim laserima jednu dioptriju moguće je skinuti u manje od 2 sekunde. Sustavi za praćenje oka pacijenta tijekom operacije omogućuju preciznu dostavu laserske zrake na točno zadano mjesto bez obzira na mikropomake pacijentovog oka za vrijeme rada lasera. Zbog savršeno preciznih i brzih softverskih sustava svi današnji zahvati su preko 99% sigurni. Izbor metode danas isključivo ovisi o karakteristikama oka, visini dioptrije te načinu života pacijenta.

Današnjim laserima mogu se skidati dioptrije od -10 do +6 te ±6 dioptrija astigmatizma, što znači da je praktički 95% osoba kandidat za operaciju. Kod osoba čiji je iznos dioptrije veći od navedenih također postoji rješenje za ispravljanje dioptrije ugradnjom najsofisticiranijih leća u oči čiji su rezultati jednako dobri, a u nekim slučajevima i bolji od rezultata laserskog skidanja dioptrije.