Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Usluge
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić izveo je prvo lasersko skidanje dioptrije u Hrvatskoj. Klinika Svjetlost bavi se laserskim skidanjem dioptrije već 22 godine.

Refrakcijske greške oka (dioptrija)

Dioptrija predstavlja optičku nesavršenost oka, tj. nemogućnost oka da izoštri sliku.
Kratkovidni ste ako jasno vidite predmete u neposrednoj blizini, dok vam je daljina zamućena (npr. ne prepoznajete osobu koja vam dolazi u susret, ne možete voziti bez naočala ili gledati televiziju). U tom slučaju slika pada ispred mrežnice (unutarnja opna oka koja prima svjetlosne podražaje) te vam je potrebna minus dioptrija da slika padne točno na mrežnicu i bude oštra.

LASERSKO SKIDANJE DIOPTRIJE
Dalekovidni ste ako ne vidite dobro predmete ni u daljini ni u blizini (npr. ne prepoznajete osobu koja vam dolazi u susret, ne možete voziti bez naočala ili gledati televiziju, ali vam je slika zamućena i kod čitanja, rada za računalom, pisanja poruka na mobitel - vaše se oči naprežu ili imate glavobolje prilikom rada na blizinu). U tom slučaju slika pada iza mrežnice te vam je potrebna plus dioptrija da slika padne točno na mrežnicu i bude oštra.

Imate astigmatizam ako su vam predmeti zamućeni i imaju sjenu i na daljinu i na blizinu. Astigmatizam se odnosi na nepravilnu zakrivljenost rožnice.