Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Usluge
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić izveo je prvo lasersko skidanje dioptrije u Hrvatskoj.

Specijalizirane terapeutske metode

Lasersko skidanje dioptrije – tretiranje ožiljaka i aberacija višeg reda

Specijalizirane terapeutske metode laserskog skidanja dioptrije Osim za skidanje dioptrije, laserska tehnologija se koristi i za liječenje dijela ožiljaka i distrofija rožnice. Najčešće se za takve bolesti koristi metoda PTK (fototerapeutska keratektomija) koja remodelira samu površinu rožnice (prednjeg prozirnog dijela oka) u svrhu uklanjanja dijela zamućenja te smanjenja nepravilnosti koje kvare vid. Nakon zahvata često se koriste i lijekovi tipa mitomicin koji dodatno pospješuju bistrenje rožnice te kontroliraju cijeljenje kako bi se zadržao željeni rezultat.

Postoje i razne vrste navođenih tretmana koji se vode reljefom rožnice ili optikom cijelog oka i najčešće se koriste kod osoba koje su imale neke vrste operacija na oku prije 10-ak i više godina u svrhu dodatnog unapređenja rezultata dobivenih tadašnjom tehnologijom.

Također, danas je kod osoba s keratokonusom moguće ispravljanje dijela nepravilnosti uz pomoć lasera nakon čega se obično radi crosslinking u svrhu stabiliziranja rezultata i sprečavanja daljnjeg napredovanja bolesti. Ono što je danas češće kod osoba s keratokonusom jest izvođenje crosslinkinga u svrhu zaustavljanja napredovanja bolesti.