Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Usluge
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić izveo je prvo lasersko skidanje dioptrije u Hrvatskoj. Klinika Svjetlost bavi se laserskim skidanjem dioptrije već 22 godine.

Nekirurško liječenje aplikacijom injekcija neuromodulatora (Botox)

Botox ili botulinum toksin je neuromišićni agens koji djeluje spriječavajući oslobađanje acetilholina na neuromišićnoj spojnici i time izaziva paralizu mišića. U oftalmologiji se koristi više od 40 godina, najprije u liječenju strabizma, zatim blefarospazma (nevoljnog grčenja kružnog mišića vjeđa koje može biti toliko izraženo da pacijenti uopće ne mogu otvoriti oči i gledati). Također se koristi kod skraćivanja vjeđa i mišića koji pokreću oko izazvane bolešću štitne žlijezde (distiroidna orbitopatija) ili pretjeranog suzenja.

Posljednjih deset godina odobrena je upotreba botoxa u kozmetičke svrhe. S obzirom na njegov učinak na mišiće, primjenjuje se i u estetske svrhe jer paralizom mišića lica dovodi do glačanja mimičkih bora. Botox se daje u mišić da bi spriječio nastanak onih bora koje nastaju usljed ponavljane akcije tog mišića. Pacijenti osjete efekt nekoliko dana nakon aplikacije, a djelovanje injekcije traje 4-6  mjeseci, što znači da je tretman potrebno ponavljati. Najčešće se daje u predio između obrva, oko vanjskog kuta oka, ispod vanjskog  ruba obrve i čelo.

Za ispravljanje statičkih bora koje nastaju usljed starenja koriste se dermalni fileri. U oftalmološkoj praksi najčešće se koristi hijalouronska kiselina s obzirom na to da je slična prirodnim sastojcima kože. Aplicira se najčešće duboko ispod kože, obično u udubljena područja ispod samog oka. Njihovo djelovanje traje od 6-12 mjeseci. Za duži efekt radi se transfer masnog tkiva. Nakon aplikacije Botoxa ili filera osoba se odmah može vratiti svakodnevnim obavezama.