Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Usluge
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić izveo je prvo lasersko skidanje dioptrije u Hrvatskoj.

Opći oftalmološki pregled

U očnoj Klinici Svjetlost u Zagrebu svaki dan obavljamo opće oftalmološke preglede. Osnovni oftalmološki pregled sastoji se od određivanja vidne oštrine s dioptrijom na daleko i blizu, mjerenja očnog tlaka, pregleda prednjeg segmenta oka na biomikroskopu (vjeđe, spojnica, rožnica, prednja očna sobica, zjenica i leća) i širenja zjenica s pregledom stražnjeg segmenta oka-fundusa (staklovina, očni živac, retina i krvne žilice).

Ukoliko je oko zdravo i ima samo dioptriju pacijentu se mogu ordinirati naočale bilo za daleko i blizu ili progresivne naočale.

Ukoliko se tijekom pregleda utvrdi neka očna bolest (upala, mrena, suho oko, problem s vjeđama, bolest žute pjege dijabetička retinopatija, glaukom) tada se pacijentu ordinira terapija ili dodatne pretrage te se upućuje supspecijalisti oftalmologu koji je posebno specijaliziran za specifični problem.

Opći oftalmološki pregled u prosjeku traje oko sat vremena, ukoliko nisu potrebne dodatne pretrage. Zbog širenja zjenica vid nekoliko sati nakon pregleda može biti blago zamućen pa se u tom vremenu ne preporuča upravljanje vozilima.