Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Usluge
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić izveo je prvo lasersko skidanje dioptrije u Hrvatskoj.

Dijagnostika i tehnologija

IOL master – uređaj koji mjeri jakost leće koja će biti ugrađena u oko prilikom operacije. Uzimajući u obzir duljinu oka, keratometrijske vrijednosti, dubinu prednje sobice te niz formula izračunava jakost leće koja će biti  ugrađena. Pacijent sjedne za uređaj, osloni glavu i uređaj automatski snima sve potrebne podatke. Pretraga je bezbolna, traje pola minute, a nalaz se dobiva odmah ispisan na pisaču.

UZV + A scan – pretraga kojom se dobiva uvid u unutrašnjost oka i duljinu oka. Pacijent udobno sjedi na stolcu a liječnik ultrazvučnom sondom nježno prelazi po donjoj i gornjoj vjeđi i snima fotografije. Kod A scana potrebno je sondu prosloniti na rožnicu prethodno anesteziranog oka. Pretraga je bezbolna, nije štetna i traje nekoliko minuta.

Kornealna topografija – pretraga koja daje uvid u zakrivljenost prednje površine rožnice i određuje vrijednost rožničnog astigmatizma. Pacijent sjedne za uređaj, osloni glavu i uređaj automatski snima sve potrebne podatke. Pretraga je bezbolna, traje nekoliko sekunda, a nalaz se dobiva odmah ispisan na pisaču.

Endotelni mikroskop – pretraga koja računa broj endotelnih stanica u rožnici. Pacijent sjedne za uređaj, osloni glavu i uređaj automatski snima sve potrebne podatke. Pretraga je   
bezbolna, traje nekoliko sekundi, a nalaz se dobiva odmah ispisan na pisaču.