Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Usluge
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić izveo je prvo lasersko skidanje dioptrije u Hrvatskoj.

Dijagnostika i tehnologija

Rožnični topograf OCULUS Pentacam HR

OCULUS Pentacam HR - rožnični topograf snima reljef, tj. prednju i stražnju plohu rožnice. U digitalnom obliku prikazuju kako stvarni reljef rožnice, tako i matematičke modele koji upućuju na postojanje/nepostojanje odstupanja od savršeno zdravog oka. Uz reljef rožnice oba topografa automatski mapiraju aberacije višeg reda rožnice te prikazuju i analiziraju sliku cijelog prednjeg segmenta oka (prednje očne sobice, zjenice, šarenice, gustoću leće). Pentacam HR smatra se zlatnim standardnom (referentnim uređajem) za topografiju rožnice te u svega nekoliko sekundi učini 100 snimaka rožnice, uz 138.000 obrađenih točaka u svega 2 sekunde.

Pentacam HR uredjaj za 3D roznicnu topografiju

Kako se izvodi pretraga?

Pretraga se izvodi tako da se pacijent udobno smjesti neposredno ispred samog aparata, položi glavu na za to predviđena mjesta te slijedi upute osobe koja izvodi snimanje pretrage.

Je li pretraga bezbolna?

Pretraga je u potpunosti bezbolna jer se uopće ne ostvaruje kontakt između aparata i pacijentovog oka, jedino je važno da pacijent slijedi upute i gleda točno u zadatom smjeru.

Koliko dugo traje snimanje?

Pretraga traje samo nekoliko minuta, obično se učini nekoliko snimaka svakog oka radi bolje usporedbe i analize.

Optička koherentna tomografija prednjeg segmenta oka

Optička koherentna tomografija prednjeg segmenta oka – OCT Visante

Prednja opticka koherentna tomografija oct Pretraga na uređaju OCT Visante je nekontaktna, posebno korisna u planiranju kirurških zahvata na prednjem očnom segmentu kao i praćenju uspjeha nakon operacije. Uređaj omogućuje slike visoke rezolucije. OCT tehnologija se može koristiti za snimanje prednjeg i stražnjeg segmenta oka, ali ovisi o duljini svjetlosnih valova. Specifičnost testa je optimalna za snimanje prednjeg dijela oka sa 1310 nm dok se prema stražnjem smanjuje na 820 nm. Visante je odličan za evaluiranje rožnice (debljine, LASIK flapova, incizija, distrofija, ožiljaka i sl) zatim za snimanje šarenice, očnog kuta i pozicija leća.
Pretraga se izvodi kao i kod Pentacama, bezbolna je i traje nekoliko minuta.