Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Naši liječnici
Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost vodeća je oftalmološka ustanova u regiji koja pruža kompletnu uslugu.
dr. Ivan Gabrić

dr. Ivan Gabrić

  • Uže područje rada: lasersko skidanje dioptrije, tretmani keratokonusa i personalizirani tretmani rožnice laserom kao što su distrofije rožnice
  • Specijalist oftalmologije
  • ivan.gabric@svjetlost.hr

Obrazovanje

Dr. Ivan Gabrić završio je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirao je na temu utjecaja refraktivne kirurgije na slabovidnost kod odraslih pacijenata. Usavršavanja na području laserske kirurgije oka obavljao je u prestižnim centrima u SAD-u i Njemačkoj.

Područje rada

Doktor Gabrić imao je znatno drugačiji put od većine kolega, prvi puta se susreo s laserskim skidanje dioptrije još kao dijete u dobi od 9 godina kada je njegov otac, prof. dr. sc. Nikica Gabrić donio tehnologiju za lasersko skidanje dioptrije iz Japana davne 1998. godine. Od tada je fasciniran tehnologijom koja omogućava pacijentima da nakon samo nekoliko minuta dobiju novi, bolji pogled na svijet, što je bio razlog da i sam postane liječnik koji se danas bavi refraktivnom kirurgijom. 
Od 2012. godine aktivno sudjeluje u radu refraktivnih kirurga i planiranju laserskih korekcija vida. Proveo je nekoliko godina surađujući s američkim liječnicima koji su radili na razvoju metoda za napredne površinske metode. Jedan je od rijetkih liječnika koji imaju osobno iskustvo korištenja triju najčešćih platformi za skidanje dioptrije VISX S4 IR, Wavelight Allegretto te Schwind Amaris.
Izvodi zahvate crosslinkinga na MLase CCL-365 i Avedro KXL uređajima.
Prošao je specijalnu edukaciju u Schwind Eye Tech Solutions za planiranje personaliziranih zahvata laserske korekcije.
 

Uvođenje novih metoda

Doktor Gabrić veliki je zagovornik ranog crosslinkinga kod keratokonusa te refraktivnih metoda u kombinaciji s crosslinkingom prema standardnim, ali i novim protokolima za liječenje kao što je Tel-Aviv protokol.

Publikacije i istraživanja

Koautor je poglavlja knjige Surgical Correction of Myopia. Održava predavanja o iskustvima s personaliziranim tretmanima na platformi Schwind Amaris.

Članstvo u organizacijama

  • Čan Hrvatsko društva za kataraktu i refraktivnu kirurgiju
  • Član Američko društvo Cornea Socitey, aktivni član službenog foruma tog društva, Kera-net
  • Član Europsko društvo za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju (ESCRS)