Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Novosti
Aktualna događanja i novosti Klinike Svjetlost

Doc. Mravičić na najvećem europskom kongresu strabologa

Doc. Mravičić na najvećem europskom kongresu strabologa
Doc. Mravičić na kongresu ESA u Portu prezentirala je slučaj uspješnog liječenja 9-godišnje djevojčice operirane u Klinici Svjetlost.
Porto, 13-16. rujna 2017. – Doc. dr. sc. Ivana Mravičić, voditeljica Odsjeka za dječju oftalmologiju i strabizam Klinike Svjetlost, sudjelovala je na kongresu Europskog strabološkog društva (European Strabismological Association – ESA) koji se ove godine održao po 39. put. Ovaj je kongres najveće i naznačajnije godišnje okupljanje europskih stručnjaka koji se bave strabizmom (razrokost, poremećaj položaja i pokretljivosti očiju), a svake godine okuplja i vodeće strabologe iz drugih dijelova svijeta. Na ovogodišnjem kongresu sudjelovalo je čak 475 liječnika strabologa.

Docentica Mravičić prezentirala je slučaj uspješnog liječenja rijetkog prirođenog sindroma nerazvijenih živaca koji pokreću oko kod 9-godišnje djevojčice operirane u Klinici Svjetlost. Takav poremećaj uzrokuje nepravilno držanje glave koje onemogućuje normalne životne aktivnosti, a kao posljedicu može imati i nepravilan razvoj kralježnice.