Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Novosti
Aktualna događanja i novosti Klinike Svjetlost

Dr. Barišić u Rumunjskoj prezentirao klinička iskustva ugradnje leća

Dr. Barišić u Rumunjskoj prezentirao klinička iskustva ugradnje leća
Klinika Svjetlost je u proteklih 13 godina među vodećim europskim očnim klinikama po iskustvu ugradnje multifokalnih leća i leća s proširenim rasponom vida.
Voditelj odjela za kataraktu Klinike Svjetlost dr. Ante Barišić sudjelovao je kao pozvani predavač na godišnjem kongresu Rumunjskog oftalmološkog društva (Societatea Romana de Oftalmologie - S.R.O.), održanom od 28. do 30. rujna 2017. godine u gradu Sinaia.

Dr. Barišić prezentirao je rezultate Klinike Svjetlost u korekciji čitalačke (starosne) dalekovidnosti ili prezbiopije ugradnjom multifokalnih intraokularnih leća i leća s proširenim rasponom vida. Operateri Klinike Svjetlost u Hrvatskoj godišnje obave oko 2000 operacija mrene, od čega su čak 30% ugrađenih leća multifokalne leće ili leće s proširenim rasponom vida. Takav udio ovih leća koje su vrhunac tehnološke sofisticiranosti i pacijente riješavaju potrebe za naočalama svrstavaju Kliniku Svjetlost u vodeće europske klinike po iskustvu ugradnje multifokalnih i leća s proširenim raspnom vida. Za primjer, udio takvih leća u ukupnom broju operacija mrene u Njemačkoj iznosi 8%, a u Nizozemskoj 2-3%.

Klinika Svjetlost započela je s ugradnjom multifokalnih leća još 2004. godine, a 2014. uvela započela je i s ugradnjom nove, revolucionarne Symfony leće s proširenim rasponom vida. Prethodno je Klinika Svjetlost prošla zahtjevni proces certifikacije, a nakon što je zadovoljila visoke europske standarde bila je jedna od 14 europskih očnih klinika koje su započele s ugradnjom Symfony leće u sklopu europske multicentrične studije. 

Rumunjski kongres oftalmologa s međunarodnim sudjelovanjem održao se po 14. put, a radi se o najvećem godišnjem okupljanju oftalmologa koje organizira nacionalno društvo S.R.O. koje u članstvu ima 994 očna doktora.