Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Novosti
Aktualna događanja i novosti Klinike Svjetlost

Liječnici Svjetlosti na kongresu Jugoistočnoeuropskog oftalmološkog društva u Bratislavi

Liječnici Svjetlosti na kongresu Jugoistočnoeuropskog oftalmološkog društva u Bratislavi
Dr. Barišić je na kongresu prikazao način rješavanja decentriranih multifokalnih leća prema ideji prof. Gabrića. Video je izazvao veliki interes sudionika i pohvale za inventivnost i kiruršku vještinu.
Liječnici očne Klinike Svjetlost sudjelovali su na 13. Kongresu Jugoistočno europskog oftalmološkog društva (SEEOS) i 22. Kongresu Slovačkog oftalmološkog društva u Bratislavi od 29.9. do 1.10. 2016. godine. 
 
Dr. Ante Barišić sudjelovao je kao panelist na Simpoziju Jugoistočno europskog društva liječnika za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju (SESCRS) pod nazivom "Katarakta u ekstremnim slučajevima-Video simpozij" gdje je prikazao način rješavanja decentriranih multifokalnih leća prema ideji prof. Gabrića. Video je izazvao veliki interes sudionika i pohvale za inventivnost i kiruršku vještinu.
 
Dr. Barišić je također održao dva predavanja Simpoziju o kirurgiji katarakte s temama ugradnje kombinacije dviju multifokalnih leća kod pacijenata s mrenom ili pri korekciji dioptrije i ugradnji Symfony leće s produženim rasponom vida kod pacijenata koji imaju mrenu, a ranije su se podvrgnuli laserskom skidanju dioptrije.
 
Dr. Ivan Boras, specijalist za bolesti stražnjeg dijela oka održao je predavanje o upotrebi i iskustvima s najnovijim Swept Source OCT-om i prikazao prednosti tog OCT-a u odnosu na ranije generacije tih uređaja.
 
Dr. Adi Pašalić, specijalist na Odsjeku za rožnicu u Simpoziju o refraktivnoj kirurgiji održao je predavanje o iskustvima s ugradnjom fakičnih ICL leća kod pacijenata s visokom dioptrijom i astigmatizmon i predavanje o operaciji mrene nakon transplantacije rožnice.