Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Novosti
Aktualna događanja i novosti Klinike Svjetlost

LipiFlow - novo lice liječenja suhog oka

LipiFlow - novo lice liječenja suhog oka
LipiFlow revolucionarni uređaj za problem suhog oka. 
Terapije suhog oka dostupne na tržištu temelje se na pokušaju posrednog rješavanja pošasti novog doba, problema suhog oka. Sindrom suhog oka nastaje ili zbog nedovoljnog lučenja suza ili zbog poremećaja u kvaliteti suznog filma.
Najčešći problem kod suhog oka je disfunkcija Meibomovih žlijezda. Meibomove žlijezde su one žlijezde odgovorne za kreiranje kvalitete suznog filma. Jako malo nam znači ako oko proizvodi više suza, a ne poboljšamo njihovu kvalitetu.

Ovdje kao rješenje zapravo dolazi revolucionarnost LipiFlow uređaja koji se nalazi u Klinici Svjetlost.

Ovaj Johnson&Johnson uređaj djeluje direktno na Meibomove žlijezde kako bi povećao njihovu funkcionalnost.
 

Što to znači?

Danas manje trepćemo i posljedično dolazi do smanjenje količine funkcije žlijezda koje postaju začepljene, kao kada dobijemo prištiće na licu. Žlijezde gube funkciju.
LipiFlow jedinstvenom tehnologijom djeluje tako da prvo zagrijava same žlijezde bez da utječe na oko. Zagrijava se donja i gornja vjeđa, a nakon toga vrlo specifičnim, ritmičkim pulsevima rastopljena se mast izbacuje iz žlijezda. Tako dobivamo efekt da smo žlijezde „resetirali“ i omogućavamo im da ponovno preuzimaju svoju funkciju.

Sam suzni film sastoji se od 3 osnovna dijela:

  • mukozalni saharidni sloj kao ljepilo koje pazi da sama kap ne sklizne s oka
  • vodeni sloj je zapravo dio koji svi poznajemo-to je suza
  • sloj masti zapravo je jedna mala zaštita preko same vode kako ona ne bi odmah isparila

Meibomove žlijezde su zapravo odgovorne za stvaranje tog spomenutog masnog sloja i ako imamo puno suza,  a one nestaju , vrlo vjerojatno postoji disfunkcija u generiranju suznog filma i masnog sloja.

Najpogođenije su žene u pred i postmenopauzalnoj dobi jer smanjenjem količine estrogena  dolazi do smanjenja količine proizvodnje tog masnog sloja.
Svaki put kada trepnemo ispuštamo malo masti iz oka. Kad ne trepćemo, što je zapravo karakteristika modernog života i gledanja u ekran, odnosno, kad manje trepćemo žlijezde se počnu sušiti i na njima nastaje kao mali čep. Stari načini njege vjeđa zagrijavanjem kapaka pomoću blazinica zapravo su dovodili do toga da bude dobro i da funkcionira.

LipiFlow tretman traje 12 minuta i kod više od 86% ljudi postiže učinak.
Dolazi do učinka koji traje u pravilu barem 6 mjeseci. Za razliku od ostalih sistema na tržištu LipiFlow djeluje neposredno, direktno na Meibomove žlijezde, on ih otvara i ima fenomenalne rezultate.

Liječnik Klinike Svjetlost dr. Gabrić o rezultatu terapije koju je isprobao osobno kaže: „Sa suhim se okom borim godinama i mogu reći da mi je puno, puno bolje. Jedan tretman i 6 mjeseci si miran. Doslovno!“