Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Novosti
Aktualna događanja i novosti Klinike Svjetlost

Menadžer ili lider - predavanje prof. Gabrića za prestižni poslovni auditorij

Menadžer ili lider - predavanje prof. Gabrića za prestižni poslovni auditorij
Pod motom “Okupljajmo najbolje”, najveća europska bonitetna kuća Bisnode okupila je 300-tinjak uspješnih poduzetnika i gospodarstvenika iz Hrvatske i regije. 
Zagreb, 8. lipnja 2017. – U čemu je razlika između menadžera i lidera? Koje odlike čine dobrog vođu? Ovo su samo neka od pitanja na koje je u svom inspirativnom izlaganju odgovorio prof. Nikica Gabrić, ravnatelj i osnivač Klinike Svjetlost, na prestižnoj “Bisnode AAA” poslovnoj konferenciji.
 
Pod motom “Okupljamo najbolje”, najveća europska bonitetna kuća i ponuđač poslovnih usluga Bisnode u Plaza poslovnom centru okupila je 300-tinjak uspješnih poduzetnika i gospodarstvenika iz Hrvatske i regije. “AAA je oznaka najviše bonitetne izvrsnosti i zato ovdje okupljamo dokazano najbolje predstavnike različitih djelatnosti”, rekao je Milan Dragić, direktor Bisnode Southern Market. Uvodno izlaganje na temu “Razlika menadžera i lidera” održao je prof. Nikica Gabrić čija je Klinika već niz godina nositelj AAA bonitetne izvrsnosti.
 
“Menadžeri su oni koji upravljaju, a lideri su oni koji vas vode u budućnost. Menadžerstvo se uči, a liderstvo se rađa, no i lideri moraju biti sposobni prepoznati i prevladati svoje slabosti”, rekao je prof. Gabrić. “Strast je najvažnije obilježje uspješnog vođenja, jer ljude se može natjerati da rade ali ne i da uživaju u svom radu. Samo oni koji uživaju u svome radu su istinski uspješni ljudi”, dodao je. “Odlika pravog lidera je da stvara nove lidere, a svatko mora proći faze od učenika preko pomoćnika do majstora. Samo oni koji stvore više majstora su velemajstori”, naglasio je Gabrić. Stvaramo u partnerstvima, a da bi ona bila uspješna moraju se zasnivati na povjerenju, toleranciji, lojalnosti i zahvalnosti. Tek tada dolazimo u fazu dijeljenja materijalnih dobara koja iz partnerstva proizlaze, a dijeljenje je najvažnija životna operacija. Mnogi su u zabludi i misle da je važno jedino zbrajati i množiti. Bogatstvo je puno kompleksnija kategorija od posjedovanja materijalnog. Moramo svakodnevno investirati u sebe i raditi na sebi, prepoznati svoje slabosti, mijenjati ih i graditi svoj karakter jer samo ljudi s karakterom imaju budućnost”, zaključio je prof. Gabrić.
 
Tvrtka Bisnode svoje usluge tržištu pruža od 1989., a danas je vodeći europski pružatelj informacija iz poslovne analitike koji djeluje u 18 europskih država.