Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Novosti
Aktualna događanja i novosti Klinike Svjetlost

Naši liječnici na kongresu u Varšavi

Naši liječnici na kongresu u Varšavi
Na 50. Kongresu Poljskog oftalmološkog društva koji je održan u Varšavi u lipnju 2019. godine, sudjelovali su kao pozvani predavači prof. dr. sc. Iva Dekaris i dr. Ante Barišić.
Na 50. Kongresu Poljskog oftalmološkog društva koji je održan u Varšavi u lipnju 2019. godine, sudjelovali su kao pozvani predavači prof. dr. sc. Iva Dekaris i dr. Ante Barišić.

Prof. dr. Iva Dekaris, medicinska direktorica Klinike Svjetlost, održala je, u sklopu tzv. ESCRS Akademije, predavanje o operacijama katarakte kod pacijenata koji imaju bolest rožnice. ESCRS (European Society of Cataract and Refractive Surgeons) je krovna europska udruga oftalmologa koji se bave kirurgijom katarakte i refraktivnom kirurgijom. Na svoje akademije, koje održavaju na kongresima diljem Europe pozivaju vrhunske predavače i stručnjake koji prezentiraju najviša dostignuća u određenim poljima kirurgije prednjeg očnog segmenta. Prof. dr. Dekaris je prikazala mogućnosti operacije katarakte kod pacijenata koji uz kataraktu imaju i neki problem s rožnicom. Kod takvih pacijenata povećan je rizik od komplikacija operacije vezanih uz rožnicu te je potrebna posebna pažnja i oprez.
 
Dr. Ante Barišić, voditelj Odsjeka za kataraktu Klinike Svjetlost, kao pozvani predavač u posebnom simpoziju, održao je 30 minutno predavanje o prvim iskustvima Klinike Svjetlost pri ugradnji najnovije monofokalne intraokularne leće Tecnis Eyhance (J&J Vision) kod operacije katarakte. Klinika Svjetlost je među prvim u Europi počela s ugradnjom te leće te je dr. Barišić pokazao naše rezultate i zadovoljstvo pacijenata nakon operacije. Tecnis Eyhance omogućuje dobar vid na daljinu i srednju udaljenost (računalo, kontrolna ploča u autu i sl.), a za čitanje pacijenti moraju nositi naočale.