Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Novosti
Aktualna događanja i novosti Klinike Svjetlost

Nova dimenzija u oftalmologiji

Nova dimenzija u oftalmologiji
​Tvrtka Carl Zeiss lider u proizvodnji mikroskopa, dala je Klinici Svjetlost prvi digitalni mikroskop za kirurgiju oka na svijetu.
Tvrtka Carl Zeiss lider u proizvodnji mikroskopa, ali i ostalih optičkih pomagala dala je Klinici Svjetlost na probno korištenje prvi digitalni mikroskop za kirurgiju oka na svijetu Artevo 800.
 

Mikroskop se nalazi u zagrebačkoj Svjetlosti gdje su naši kirurzi za prednji i stražnji segment isprobali napredne mogućnosti izvođenja kirurških zahvata na prednjem i stražnjem segmentu koristeći naočale za 3D sliku, čime su u potpunosti zakoračili u novu dimenziju oftalmološke kirurgije.
 
Ovaj napredni mikroskop posjeduje i OCT koji u realnom vremenu kirurgu daje informaciju o morfološkoj građi promatranog tkiva na prednjem segmentu.
 
Prof.dr.sc.Nikica Gabrić kirurg s preko 60.000  operacija, izveo je zahvate prednjeg segmenta oka, dok je funkcije mikroskopa stražnjeg dijela oka izveo doc.dr.sc.Ratimir Lazić, jedan od najboljih vitreoretinalnih kirurga u Europi.
 
S obzirom na napredne funkcije i građu mikroskopa, tvrtka Zeiss poslala je Michelle Van Wyk koja je glavni edukator za Carl Zeiss u svijetu.
Ona je ovom prilikom ostala oduševljenja razinom tehničke opreme i stručnošću u Klinici Svjetlost, ali i nevjerojatnom brzinom kojom su znanje upili kirurzi Klinike Svjetlost.