Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Novosti
Aktualna događanja i novosti Klinike Svjetlost

Oftalmološka Klinika Svjetlost na sajmu 50+ generacija PRAVO DOBA

Oftalmološka Klinika Svjetlost na sajmu 50+ generacija PRAVO DOBA
Oftalmolozi Svjetlosti u tri su dana pregledali vid više stotina naših sugrađana treće životne dobi
Liječnici i osoblje oftalmološke Klinike Svjetlost predstavili su se na sajmu Pravo doba koji se od 19.-21. svibnja održao na Zagrebačkom velesajmu. Osnovni cilj PRAVOG DOBA koji se održao drugu godinu za redom je podizanje kvalitete života i očuvanje zdravlja kod 50+ generacija. Najveći interes posjetitelja bio je upravo za uslugama oftalmologa.

„U tri dana pregledali smo stotine naših sugrađana. Velika većina njih ima potrebu za češćim pregledima i kontrolama ili nekom vrstom zahvata koji bi im omogućio kvalitetan vid bez obzira na dob“, rekla nam dr. Maša Mikuličić iz Klinike za oftalmologiju Svjetlost. Na štandu Svjetlosti posjetitelji su mogli obaviti besplatni mali sistematski pregled koji je uključivao mjerenje očnog tlaka, provjeru vidne oštrine, mjerenje dioptrije te pregled oka s prijenosnim biomikroskopom. 

Udio generacija 50+ u ukupnom stanovništvu Republike Hrvatske iznosi skoro 40%, a demografske projekcije predviđaju dugotrajni rast. Najčešći očni problemi s kojima se ova populacija suočava su starosna dioptrija i siva mrena, glaukom, dijabetička retinopatija i druge bolesti očne pozadine.