Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Novosti
Aktualna događanja i novosti Klinike Svjetlost

Predavanja liječnika oftalmološke Klinike Svjetlost na Kongresu ESCRS u Ateni

Predavanja liječnika oftalmološke Klinike Svjetlost na Kongresu ESCRS u Ateni
Liječnici Klinike Svjetlost održali zapažena predavanja i tečajeve na kongresu Europskog društva liječnika za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju održanom u Ateni.
Liječnici Klinike za oftalmologiju Svjetlost aktivno su sudjelovali na 20. zimskom Kongresu Europskog društva liječnika za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju (ESCRS) održanom od 26. do 28. veljače 2016. u Ateni. Na kongresu je sudjelovalo oko 3 000 oftalmologa iz Europe i svijeta, a radi se o središnjem kongresu operatera prednjeg dijela oka (katarakte, rožnica, skidanje dioptrije i sl.).

Medicinska direktorica Klinike prof. Iva Dekaris vodila je tečaj operiranja katarakte (sive mrene) na kojem je podučavala oftalmologe modernoj kirurgiji katarakte. Pored toga, prof. Dekaris sudjelovala je i kao predavač na "Cataract Surgery Didactic Course", tečaju katarakte za mlade oftalmologe s predavanjem na temu ugradnje intraokularne leće u slučajevima nepostojanja kapsule: "Complications and complex cases: advanced phaco techniques – Intraocular lenses with no capsule".

U sklopu Simpozija o rožnici prof. Dekaris prezentirala je svoja iskustva s operacijom katarakte kod pacijenata koji su prije toga imali transplantaciju rožnice: "Cataract after penetrating keratoplasty: a real complication or not?". Također prof. Dekaris održala je predavanje na simpoziju "Slobodne teme" o iskustvima Klinike Svjetlost s ugradnjom novih trifokalnih intraokularnih leća s proširenom dubinom fokusa: "Visual and optical performances of new trifocal intraocular lens with extended-depth-of-focus".

Dr. Marija Antičić, voditeljica PJ Klinike Svjetlost u Splitu, održala je predavanje na simpoziju "Slobodne teme: Refraktivna kirurgija" u kojem je usporedila LASIK metodu skidanja dioptrije s tri različita lasera: "Comparison of laser in situ keratomileusis flaps created by 3 femtosecond lasers". Prezentacija je izazvala veliko zanimanje i brojne pozitivne komentare pune dvorane.

Dr. Mateja Končarević prezentirala je iskustva s LASIK metodom skidanja dioptrije kod pacijenta s dalekovidnošću: "High order aberrations after hyperopic LASIK: comparison of microkeratome and femtosecond laser". Također je održala predavanje o jednogodišnjem iskustvu s ugradnjom Symfony intraokularne leće s proširenim rasponom vida nakon operacije katarakte i skidanja starosne dioptrije: "TECNIS Symfony extended-range-of-vision IOL: One year experience". Riječ je o leći s kojom pacijent nakon operacije ima dobar vid na svim udaljenostima bez naočala. Klinika Svjetlost vodeća je u Europi po iskustvu ugradnje ove vrste leća.

Europsko društvo liječnika za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju (ESCRS) osnovano je 1991. godine. S više od 5000 članova u preko stotinu zemalja vodeća je organizacija koja okuplja stručnjake prednjeg dijela oka. Kongres ESCRS središnji je godišnji događaj struke koji osigurava razmjenu ekspertize i znanstvenih spoznaja među europskim oftalmolozima.