Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Novosti
Aktualna događanja i novosti Klinike Svjetlost

Predavanja liječnika Svjetlosti na međunarodnim kongresima

Predavanja liječnika Svjetlosti na međunarodnim kongresima
Liječnici Klinike Svjetlost na međunarodnim kongresima su predstavili rezultate svojih istraživanja te metode i dostignuća koje primjenjuju u svojoj kliničkoj praksi.
Liječnici Klinike Svjetlost u prethodnom su razdoblju sudjelovali na nizu međunarodnih znanstvenih kongresa i simpozija na kojima su predstavili rezultate svojih istraživanja te metode i dostignuća koje primjenjuju u svojoj kliničkoj praksi.

Medicinska direktorica Klinike Svjetlost prof. Iva Dekaris od 18-21. svibnja 2017. u Sofiji je kao pozvani predavač i instruktor vodila tečaj transplantacije rožnice za specijalizante oftalmologije. Na XV. kongresu Crnomorskog oftalmološkog društva predstavila je iskustva Klinike Svjetlost u ugradnji multifokalnih leća te dostignuća i rezultate nove metode lamelarne transplantacije rožnice kao jedne od najkompleksnijih oftalmoloških procedura. Kongres je okupio od 800-1000 slušača koji su zahvaljujući eminentnim predavačima i instruktorima imali priliku upoznati se s operativnim procedurama s kojima se do sada nisu susreli u svojoj praksi.
 
Dr. Ante Barišić, voditelj Odsjeka za mrenu Klinike Svjetlost, kao pozvani gost predavač sudjelovao je na Optegra Academy 2017. kongresu koji se održao u Varšavi od 18-19. svibnja 2017. Optegra je jedan od najvećih oftalmoloških lanaca klinika s podružnicama u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Kini, Poljskoj i Češkoj. Optegra svake druge godine organizira svoj kongres pod nazivom Optegra Academy, a ove godine u Varšavi se okupilo više od 800 oftalmologa iz Poljske i susjednih zemalja srednje, istočne i jugoistočne Europe. Dr. Barišić u svom je predavanju iznio naša iskustva s korekcijom dioptrije ugradnjom multifokalnih intraokularnih leća i leća s proširenim rasponom vida. Klinika Svjetlost je među vodećim europskim klinikama po iskustvu ugradnje ovih leća kojima se istovremeno moguće riješiti i mrene i dioptrije.
 
Od 25-27. svibnja 2017. u Ljubljani je održan 8. skup refraktivnih kirurga. Ispred Klinike Svjetlost predavanje na temu „Custom tretmani kod nepravilnih rožnica“ odražala je dr. sc. Maja Bohač, voditeljica Odsjeka za refraktivnu kirurgiju i naš najiskusniji operater laserskog skidanja dioptrije. Doktorica Bohač bila je jedini pozvani predavač iz Hrvatske, a svojim kolegama, stručnjacima na području refraktivne kirurgije iz SAD-a, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i drugih dijelova svijeta predstavila je najnovija dostignuća Klinike Svjetlost i potvrdila znanstveni status koji Klinika uživa u međunarodnim krugovima.
 
Europsko oftalmološko društvo ovogodišnji je kongres od 10-13. lipnja održalo u Barceloni. Dr. Barišić kao pozvani predavač održao je predavanje o našem iskustvu s ugradnjom Symfony intraokularne leće s produženim rasponom vida koja omogućava pacijentima dobar vid na svim udaljenostima bez naočala. Na kongresu je sudjelovalo preko 4000 oftalmologa iz Europe i svijeta.

Klinika Svjetlost ulaganjem u stalnu edukaciju svojih zaposlenika nastoji u svim segmentima nastoji biti na raznini vrhunskih svjetskih zdravstvenih ustanova, sve kako bi se pacijentima pružila vrhunska medicinska usluga. Jedan od najvažnijih preduvjeta je međunarodna edukacija naših liječnika uz predstavljanje i dijeljenje iskustava i postignuća u znanstvenoj i stručnoj zajednici.