Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Novosti
Aktualna događanja i novosti Klinike Svjetlost

Prof. Dekaris vodila tečaj operacije mrene za austrijske oftalmologe

Prof. Dekaris vodila tečaj operacije mrene za austrijske oftalmologe
Medicinska direktorica Svjetlosti prof. Iva Dekaris vodila je tečaj operacije sive mrene za austrijske oftalmologe u najopremljenijem europskom centru za izobrazbu u Luganu.
Lugano, Švicarska, 10-12. studeni 2017. - Prof. Iva Dekaris, medicinska direktorica Klinike Svjetlost, vodila je tečaj operacija sive mrene ili katarakte koji je tvrtka Alcon organizirala za mlade austrijske oftalmologe. Tečaj je održan u novom centru za izobrazbu Europske škole za napredni studij oftalmologije (ESASO) u švicarskom Luganu. Uz profesoricu Dekaris, u studijskom posjetu najmodernijem europskom centru za izobrazbu takve vrste bio je i dr. Adi Pašalić iz Klinike Svjetlost.

Četrdesetak polaznika od profesorice Dekaris imalo je priliku čuti najnovija znanstvena i klinička iskustva kod operacije sive mrene. U tzv. wetlabu polaznici su mogli stjecati kirurške vještine na animalnim modelima (svinjske oči) i najmodernijim simulatorima operacija. Uz tečaj operacije katarakte koji je vodila prof. Dekaris, modul je obuhvatio i znanja iz područja intraokularnih procedura (ugradnja multifokalnih leća), šivanja rožnice i operacije na stražnjem segmentu oka. 

Kirurzi Klinike Svjetlost u Hrvatskoj godišnje obave oko 2000 operacija mrene, od čega su čak 30% ugrađenih leća multifokalne leće ili leće s proširenim rasponom vida. Takav udio ovih leća koje su vrhunac tehnološke sofisticiranosti i pacijente riješavaju potrebe za naočalama svrstavaju Kliniku Svjetlost u vodeće europske klinike po iskustvu ugradnje multifokalnih i leća s proširenim raspnom vida.

Sudionici tečaja su kao i lani iznimno pozitivno ocijenili stečena znanja te Alcon-ESASO planira organizaciju i daljnjih edukacija u suradnji s Klinikom Svjetlost.