Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Novosti
Aktualna događanja i novosti Klinike Svjetlost

Prof. Gabrić na kongresu o budućnosti zdravstvene industrije

Prof. Gabrić na kongresu o budućnosti zdravstvene industrije
Reforma zdravstva ne provodi se stoga što bi ona sve na vlasti razvlastila jer ne bi zadovoljili kriterije", rekao je prof. Gabrić na panelu o budućnosti hrvatskog zdravstva.
Ravnatelj Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost prof. Nikica Gabrić sudjelovao je na 2. Hrvatskom zdravstvenom kongresu na temu "Budućnost zdravstvene industrije" održanom u hotelu Westina 25. listopada.

"Državni sektor nikad se neće reformirati bez konkurencije, jednako tako kao što država nikad neće financirati privatnike. Također, reforma zdravstva ne provodi se stoga što bi ona sve na vlasti razvlastila jer ne bi zadovoljili kriterije", rekao je prof. Gabrić na panelu o budućnosti hrvatskog zdravstva. Drži i da sve reforme padaju jer postoji tiha oporba u vladajućim ustanovama, a istodobno ravnatelji i ministri nemaju znanja o poslovanju i ne razumiju što je imovina i bilanca. "Stoga očna Klinika Svjetlost ne surađuje s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje i to je moguće provesti u oftalmologiji, no ne i u skupljim specijalnostima", svjestan je prof. Gabrić. Sudionici panel diskusije složili su se o tome kako nova administracija mora naći prihvatljivi i održivi model suradnje javnog i privatnog zdravstvenog sektora.