Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Novosti
Aktualna događanja i novosti Klinike Svjetlost

Prof. Iva Dekaris u Luganu održala tečaj operacije mrene za austrijske oftalmologe

Prof. Iva Dekaris u Luganu održala tečaj operacije mrene za austrijske oftalmologe
Tečaj operacije sive mrene za austrijske oftalmologe u najopremljenijem europskom centru za izobrazbu u Luganu vodila je medicinska direktorica Svjetlosti prof. Iva Dekaris.

 
Tridesetak specijalista i specijalizanata oftalmologije iz Beča, Welsa, St. Poltea, Klagenfurta i Innsbrucka imali su jedinstvenu priliku sudjelovati u Wetlabu tvrtke Alcon koji se održao u novom centru za izobrazbu Europske škole za napredni studij oftalmologije (ESASO) u švicarskom Luganu. Tečaj operacije sive mrene na poziv organizatora, američke tvrtke Alcon i domaćina, vodila je medicinska direktorica oftalmološke Klinike Svjetlost, prof. dr. sc. Iva Dekaris.

Tečaj je održan u novo-otvorenom ESASO wet-labu - najopremljenijem centru takve vrste u Europi. Učesnici tečaja imali su priliku vježbati na najboljoj opremi u optimalnim uvjetima. Vršili su operacije mrene na najmodernijoj opremi za ultrazvučnu operaciju mrene – na deset Alcon-Centurion® Vision sistema na svinjskim očima te na „simulatorima“ operacije. U centru se osim operacije mrene moglo vježbati i vitreo-retinalne operacije, pod vodstvom austrijskog oftalmologa prim. dr. Ali Abri.

Izuzev samog praktičnog tečaja u wet-labu, dr. Dekaris održala je i nekoliko teoretskih predavanja u kojima je austrijskim kolegama prenijela dugogodišnje iskustvo očne Klinike Svjetlost u operacijama mrene, kao i u operacijama „skidanja dioptrije“ operacijom na leći – tj. operacijama ugradnje multifokalnih leća u korekciji starosne dioptrije, tj. prezbiopije. Sudionici tečaja su iznimno pozitivno ocijenili stečena znanja te Alcon-ESASO planira organizaciju daljnjih wet-labova u suradnji s Klinikom Svjetlost.