Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Novosti
Aktualna događanja i novosti Klinike Svjetlost

Profesorica Mravičić ugostila je uglednog prof.dr.sc. Ehrt-a

Profesorica Mravičić ugostila je uglednog prof.dr.sc. Ehrt-a
Prof. dr. sc. Ehrt održao je radionicu naprednih tehnika operacija strabizma.
Prof. dr. sc. Oliver Ehrt s Ludwings Maximilian Sveučilišta iz Münchena u suradnji s prof. dr. sc. Ivanom Mravičić iz Klinike Svjetlost održao je radinicu na kojoj su napravljeni najkompliciraniji operativni zahvati strabizma.

Rađene su operacije pacijenata s nistagmusom kako bi se ispravio prisilni položaj glave.
U slučajevima s parezama i paralizama mišića koji pokreću oko radile su se transpozicije, odnosno prebacivanje dijelova susjednih zdravih mišića na mišić koji je paraliziran kako bi se vratila pokretljivost i funkcija zahvaćenim mišićima i oku te omogućilo pacijentima gledanje bez duplih slika. U slučajevima s promjenama na samim mišićima oka koje su uzrokovale ograničenu pokretljivost oka mišići su se produljivali implantatima od posebno obrađenog goveđeg perikarda kako bi se omogućio bolji položaj oka. U takve implantate kroz vrijeme urasta normalno tkivo mišićnih tetiva, te se poboljša pokretljivost oštećenog mišića.
Operacije su se radile na horizontalnim, vertikalnim i kosim mišićima.
 
 
Ovako stručni i komplicirani zahvati obavljaju se u Specijalnoj bolnici za oftalmologiju Svjetlost uz najvišu svjetsku razinu specifičnih znanja i vještina vezanih uz strabizam, te smo u tim vrstama zahvata uz bok najboljim svjetskim centrima. Ove specifične i stručne usluge pružamo pacijentima iz cijele regije.

 

Prof dr. Oliver Ehrt i prof.dr.sc. Ivana Mravičić