Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Novosti
Aktualna događanja i novosti Klinike Svjetlost

Slavni glumac John Savage također progledao u Klinici Svjetlost

Slavni glumac John Savage također progledao u Klinici Svjetlost
Najviše me iznenadilo da sam operiran u podne, a već sam navečer vidio čitati novi scenarij… Nevjerojatno!
John Savage (73) nakon što je bio u više od 200 Holiwoodskih produkcija odlučio je iskoristiti period između snimanja dva filma da zauvijek riješi svoj problem sa vidom u Zagrebačkoj Klinici Svjetlost.

„Uvijek sam imao odličan vid, čak i prije operacije odlično sam vidio na daljinu, no od 45 godine mučim se sa čitanjem. Kažu da se to zove čitalačka dioptrija, ja to zovem prokletstvo. Uvijek sam nosio nekoliko pari naočala za čitanje na snimanja jer ako ne mogu pročitati scenarij ili promjenu svi moraju stati… To je u meni izazivalo frustraciju. Vidio sam da je moj veliki prijatelj Armand Assante operirao oči kod Nikice, on mi je rekao da je bilo super pa sam došao. Naravno pomoglo je da su moje kolege Tim Roth, Franco Nero i prijateljica Cassndra Gava također to obavile u Zagrebu. Najviše me iznenadilo da sam operiran u podne, a već sam navečer vidio čitati novi scenarij… Nevjerojatno!“ Izjavio je John Savage.

John Savage najpoznatiji je po glavnoj ulozi, vojnik Bukowski, u filmu o vijetnamskom ratu Kosa koji je režirao Miloš Forman, glumio je sa Robertom De Nirom u Lovcu na jelene, s Al Pacinom (Kum 3),  a surađivao je i sa velikim režiserom Oliverom Stoneom na filmu „The Onion Fields“.  Osim po ulogama na velikom platnu sudjelovao je i velikom broju televizijskih produkcija – Crni Anđeo, X-Files, Star Trek i Twin Peeks.

John Savage, Esai Morales, Tim Roth, Franco Nero, Cassandra Gava, Armand Assante, i pokojna Ivana Trump odabrali su profesora Nikicu Gabrića i Kliniku Svjetlost za svoju operaciju očiju.

Svjetlost je vodeća oftalmološka ustanova u svijetu po broju ugrađenih leća za korekciju čitalačke dioptrije, ali i primjene novih tehnologija u oftalmologiji. To ju čini prepoznatom od ne samo pacijenata u Hrvatskoj već cijelom svijetu.

„Svi ovi slavni ljudi odabrali su Svjetlost svojom voljom, došli su ovdje i vidjeli našu tehnologiju, ali i našu strast. Tehnologiju može kupiti svatko, no sjesti preko puta liječnika koji nudi zahvat, koji se sam podvrgnuo zahvatu, to stvarno jedno povjerenje koje se vidi dolaskom glumaca sa druge strane svijeta. Jako sam ponosan na to da smo Svjetlost i Zagreb stavili na kartu kao destinaciju vrhunske medicine“ rekao je ovom prilikom osnivač Klinike Svjetlost profesor Nikica Gabrić.

Svjetlost je više od 24 godine vodeća oftalmološka ustanova po primjeni najnaprednijih tehnologija, ali i mogućnosti da svojom kvalitetom privlači pacijente iz cijelog svijeta. Osim pacijenata velikani medicinske industrije prepoznali su Svjetlost kao svjetskog lidera u razvoju i inovacijama te su zbog toga odabrani kao razvojni centri za kompaniju Johnson & Johnson u području intraookularnih leća i lasera za skidanje dioptrije, te njemačke kompanije Eye Tech Solutions Schwind za razvoj novih generacija lasera. Hrvatska je postala razvojno inovacijski centar za oftalmologiju upravo na krilima kvalitete i posvećenosti profesora Gabrića i njegovog tima.