Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Novosti
Aktualna događanja i novosti Klinike Svjetlost

Synergy intraokularna leća

Synergy intraokularna leća
Klinika Svjetlost među prve 3 oftalmološke klinike u svijetu koje su implantirale novu leću kompanije Johnson & Johnson.
Klinika Svjetlost je među prve 3 oftalmološke klinike u svijetu koje su implantirale Synergy intraokularnu leću za korekciju prezbiopije odnosno čitalačke dioptrije. Ova leća kombinira dvije tehnologije: multifokalnu što znači vid bez naočala na svim udaljenostima i EDOF prošireni raspon vida, što znači bolju kvalitetu slike. Synergy predstavlja novitet u svijetu u području korekcije dioptrije.

Klinika Svjetlost vodeći partner Johnson & Johnson-a u Europi

Prije 6 godina Klinika Svjetlost bila je jedna od 9 klinika u Europi koja je za kompaniju Johnson & Johnson Vision radila studiju za prvu leću s proširenim rasponom vida Symfony i tako osobama s čitalačkom dioptrijom na ovim prostorima omogućila da ugradnjom leće dobe odličan vid na svim udaljenostima, bez potrebe nošenja naočala. Uz rješavanje dioptrije na svim udaljenostima uz minimalne vidne smetnje, ugradnjom Symfony leće pacijenti su se rješavali i mrene koja bi inače nastupila u kasnijoj životnoj dobi.

Početkom 2019. Svjetlost je započela s ugradnjom novih Johnson & Johnson leća Tecnis Eyhance. Riječ je o monofokalnoj intraokularnoj leći koja pacijentima osim dobrog vida na daljinu bez naočala, omogućava i dobar vid na tzv. intermedijarnoj ili srednjoj  udaljenosti  (65-80 cm). To znači da pacijenti s Tecnis Eyhance lećom ne moraju nositi naočale za vožnju, gledanje TV, u kinu, kazalištu i sl.  Standardne, do sad dostupne monofokalne intraokularne leće daju pacijentu dobar vid na daljinu bez naočala ali za sve ostale udaljenosti potrebno ih je koristiti. Pozitivna je stvar što Tecnis Eyhance leću mogu operirati sve osobe koje imaju mrenu, dok kod leća s proširenim rasponom vida ili multifokalnih leća postoje određeni medicinski parametri koji moraju biti zadovoljeni kako bi pacijent pristupio ugradnji.

Zahvaljujući impresivnim rezultatima s ugradnjom Symfony i Eyhance leće, Klinika Svjetlost je bila među prve tri klinike na svijetu koja je dobila priliku da pacijentima ponudi mogućnost ugradnje Synergy leće. Synergy predstavlja novost u refraktivnoj kirurgiji, tako što kombinira tehnologiju proširenog raspona vida za daljinu i srednju udaljenost, te multifokalnu tehnologiju za blizinu. Pacijenti ugradnjom leće dobivaju dobar vid na svim udaljenostima, što u potpunosti pacijenta rješava naočala.

Više od 40.000 operacija ugradnje leća

Klinika Svjetlost vodeća je klinika po ugradnji intraokularnih leća u Jugoistočnoj Europi i lider u implementaciji novih metoda u refraktivnoj kirurgiji s više od 20 godina iskustva. Povjerenje Klinici Svjetlost povjerili su i neke poznate svjetske zvijezde poput Ivane Trump, glumca Armanda Assantea i Franca Nera ali i 40.000 drugih pacijenata koji su uspješno obavili operaciju ugradnje intraokularnih leća. Za izvrsnost na području oftalmologije i uvođenju novih metoda Klinika Svjetlost primila je brojna međunarodna priznanja, među kojima je i nagrada Star Diamond Award od American Academy of Hospitality Sciences.