Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Novosti
Aktualna događanja i novosti Klinike Svjetlost

Tecnis Eyhance intraokularna leća

Tecnis Eyhance intraokularna leća
Prvog ožujka ove godine, liječnici Klinike Svjetlost u Zagrebu, među prvim u Europi, ugradili su intraokularnu leću Tecnis Eyhance farmaceutske tvrtke Johnson & Johnson Vision.
Operacija mrene ili katarakte danas je sigurna, učinkovita, bezbolna i brza, uz kratki oporavak i povratak svakodnevnim aktivnostima. Tijekom operacije odstranjuje se zamućena leća (mrena) i ugrađuje se bistra, umjetna intraokularna leća.

Tecnis Eyhance intraokularna leća predstavlja najmoderniju tehnologiju zahvaljujući kojoj se smanjuje potreba za nošenjem naočala kod pacijenata kojim je operirana mrena.

Prvog ožujka ove godine, liječnici Klinike Svjetlost u Zagrebu, među prvim u Europi, ugradili su intraokularnu leću Tecnis Eyhance farmaceutske tvrtke Johnson & Johnson Vision.

Tecnis Eyhance je monofokalna intraokularna leća koja pacijentima osim dobrog vida na daljinu bez naočala, omogućava i dobar vid na tzv. intermedijarnoj ili srednjoj  udaljenosti  (65-80 cm). To znači da pacijenti s Tecnis Eyhance lećom ne moraju nositi naočale za vožnju, gledanje TV, u kinu, kazalištu i sl.

Zahvaljujući tzv. kontinuiranoj „high order“ asferičnoj tehnologiji i smanjenju kromatskih aberacija, ova leća daje odličnu kvalitetu vidu. Uz to, za razliku od ostalih monofokalnih leća, Tecnis Eyhance omogućava visoku neovisnost o naočalama za rad na računalu, kuhanju, te ostalim svakodnevnim aktivnostima koje obavljamo na udaljenosti od 60 cm do jednog metra. Dio pacijenata može čak i čitati bez naočala ali većina ipak treba naočale za rad na blizini.

Standardne, do sad dostupne monofokalne intraokularne leće daju pacijentu dobar vid na daljinu bez naočala ali za sve ostale udaljenosti potrebno ih je koristiti. Tecnis Eyhance daje jednako dobar vid na daljinu u usporedbi s ostalim monofokalnim lećama ali i značajno bolji vid bez naočala na srednju udaljenost.

Vrlo bitna je i visoka jasnoća vida zahvaljujući  asferičnoj i akromatskoj tehnologiji te dokazana dugoročna optička stabilnost.

Ova leća, kao i sve monofokalne nemaju smetnje u uvjetima slabijeg svjetla, u sumraku, noćnoj vožnji i sl.

Prva iskustva u Klinici Svjetlost, nakon 40 ugrađenih leća pokazuju da više od 90% pacijenata naočale koristi samo za rad na blizinu (30-40 cm). Pozitivno i ugodno iznenađenje je činjenica da 25% pacijenata uopće ne koristi naočale.

Tecnis Eyhance je nova, uzbudljiva tehnologija intraokularnih leća koja pacijentima nakon operacije mrene omogućuje visoku kvalitetu vida uz veću neovisnost o naočalama u odnosu na dosadašnje monofokalne intraokularne leće.