Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Novosti
Aktualna događanja i novosti Klinike Svjetlost

Tim Klinike Svjetlost sudjelovao je sa 4 predavanja na Europskom kongresu refraktivne i kirurgije katarakte u Amsterdamu

Tim Klinike Svjetlost sudjelovao je sa 4 predavanja na Europskom kongresu refraktivne i kirurgije katarakte u Amsterdamu
Prof.dr.sc. Gabrić održao je predavanje u sklopu simpozija o modernoj kirurgiji leće.
Kao što je već uobičajeno naši liječnici ponovo su kolegama iz Europe i svijeta prezentirali novosti u oftalmologiji.
Za vrijeme trodnevnog kongresa održali su čak 4 predavanja.
U petak je dr. Ivan Gabrić održao predavanje u sekciji o laserskom skidanju dioptrije gdje je prezentirao rezultate rada na najnovijem laseru Schwind ATOS. Tijekom prezentacije prikazao je više od 13 mjeseci praćenja pacijenata na ovom novom inovativnom laseru koji je razvijan u suradnji s liječnicima Klinike Svjetlost.

 U subotu ujutro docentica Maja Bohač održala je predavanje u sekciji o novoj metodi laserskog skidanja dioptrije - lentikularnoj ekstrakciji. Tijekom predavanja prezentirala je rezultate ove procedure na Schwind ATOS-u, laseru koji je djelomično razvijen u Klinici Svjetlost. Predavanje je izazvalo veliki interes jer se radi o velikom iskoraku u tom tipu skidanja dioptrije, te su kolege iz Europe i svijeta detaljno pratili njeno izlaganje.

Tijekom prijepodneva profesor Gabrić održao je predavanje u sklopu simpozija o modernoj kirurgiji leće. Tijekom predavanja pred punom dvoranom pojasnio je našu filozofiju kirurgije leće i kako smo postali vodeća ustanova na svijetu u primjeni najnovije leće - Johnson & Johnson Synergy koju je profesor Gabrić izabrao i za svoju vlastitu operaciju. Najveće zanimanje izazvao je video u kojem je glumac Esai Morales objasnio svoje iskustvo s Klinikom Svjetlost i ovim zahvatom.

Tijekom subote popodne profesor Gabrić, docentica Bohač i doktor Ivan Gabrić odradili su sastanak s razvojnim timom iz kompanije Schwind kako bi se upoznali sa sljedećim koracima u razvoju ovog inovativnog uređaja, ali i drugim korisnicima u svijetu.

Nedjelja ujutro bila je rezervirana za Meet the Experts na štandu Johnson & Johnson-a gdje su drugi liječnici mogli s prof. Nikicom Gabrićem i dr. Ivanom Gabrićem diskutirati i načinima primjene novih metoda operacije čitalačke dioptrije.

U ponedjeljak je dr. Krešimir Gabrić održao predavanje u sklopu sekcije o novim intraokularnim lećama na kojem je prikazao naše podatke i iskustva sa Synergy lećama.

Liječnici Klinike Svjetlost redovito su pozvani predavači i edukatori na europskim i svjetskim kongresima gdje su iznimno cijenjeni zbog velike količine podataka te znanja i vještina koje vrlo rado dijele s kolegama.