Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Usluge
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić izveo je prvo lasersko skidanje dioptrije u Hrvatskoj.

Obavezan očni pregled djeteta

Oftalmološki pregled djeteta – neophodan korak za pravilan razvoj vida

Oftalmološki pregled djeteta jedan je od najvažnijih pregleda koji treba obaviti do 4. godine života. Intenzivan razvoj vida traje do kraja šeste godine života, a dijete nikada nije premalo za oftalmološki pregled. Dok se vid razvija, poremećaji se mogu i moraju liječiti kako bi se omogućio normalan razvoj dječjeg oka i vida.

dječji strabizam Ako se smetnje ne otkriju na vrijeme, rezultati liječenja u kasnijim fazama znatno su lošiji. Pregled je prilagođen dobi djeteta i nije bolan. U Klinici za oftalmologiju Svjetlost uz korištenje najmodernije opreme obavljaju ga subspecijalisti dječje oftalmologije i strabologije koji će kroz pregled djecu zabaviti i educirati.

Među najčešćim bolestima oka koje je nužno liječiti u dječjoj dobi spadaju strabizam, slabovidnost (lijeno oko, ambliopija), dječja mrena, nistagmus (titranje oka). Ukoliko je potrebno kiruško liječenje, Očna Klinika Svjetlost u Zagrebu pruža mogućnost zajedničkog smještaja djece s roditeljima. Sve vrste pregleda i zahvata obavljamo u najkraćem mogućem roku.