Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Usluge
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić izveo je prvo lasersko skidanje dioptrije u Hrvatskoj.

Pregledi za kontaktne leće

U Klinici za oftalmologiju Svjetlost u Zagrebu svaki dan obavljamo preglede za kontaktne leće. Prilikom naručivanja dobro je napomenuti da se pregled obavlja zbog nošenja kontaktnih leća jer se tada pacijent upućuje našim oftalmolozima koji su specijalizirani za ordiniranje kontaktnih leća. Sa sobom na pregled je dobro ponijeti očne nalaze te stare naočale ili leće ukoliko ih pacijent ima.

Također prilikom naručivanja važno je napomenuti je li pacijent već nosio ili nosi kontaktne leće i koje vrste (meke, polutvrde ili tvrde). Ukoliko pacijent nosi polutvrde ili meke leće bit će potrebno pauzirati nošenje kontaknih leća nekoliko dana prije pregleda jer njihovo nošenje može utjecati na točnost određivanja novih kontaknih leća. Preporuča se polutvrde leće skinuti onoliko dana prije pregleda koliko ih godina pacijent nosi, dok je meke kontaktne leće potrebno skinuti puna tri dana prije pregleda.

Osim općeg oftalmološkog pregleda tijekom pregleda za kontakne leće posebno se određuje zakrivljenost rožnice i kvaliteta suznog filma te se stavljaju probne kontaktne leće da bi se odabrale optimalne leće za pacijentovu dioptriju i specifične potrebe.

Osim uobičajenog pregleda za kontaktne leće, ordiniramo i specijalne kontaktne leće za keratokonus te kozmetičke kontaktne leće.