Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Blog
Kako postići i očuvati dobar vid u svakoj životnoj dobi? Čitajte savjete naših oftalmologa i predložite nam teme o kojima želite znati više.

Jeste li znali da je prvi znak starenja pojava bora oko očiju?

Jeste li znali da je prvi znak starenja pojava bora oko očiju?
Sam postupak ubrizgavanja Botoxa traje nekoliko minuta, relativno je bezbolan a puni učinak se vidi već nakon 5 do 7 dana. Tretman se može ponavljati neograničen broj puta, no potrebno je pripaziti da između tretmana bude odgovarajući vremenski razmak kojeg određuje liječnik. Nuspojave tretmana Botoxom su rijetke. 
Nježna koža oko očiju je dio našeg lica na kojem se pojavljuju prvi znaci starenja. Postoji izreka koja kaže da su oči ogledalo duše i doista gotovo prvo što zamijetimo kod osobe su njezine ili njegove oči. Mogu nam otkriti puno toga uključujući i starost osobe. Prvi znaci starenja su pojava suhoće kože, nastanak sitnih bora i neelastičnost kože, osobito u predjelu donjih vjeđa. Postupno se razvijaju bore i u području vanjskih rubova oka tzv. bore „smijalice“. Kako koža gubi svoju elastičnost, stvara se i dojam viška kože gornje i donje vjeđe.
 
Koža oko očiju je najtanja i najosjetljivija na cijelom licu. Sadrži vrlo malu količinu lojnih žlijezda te vlakana kolagena i elastina. Na kožu oko očiju utječe i 22 mišića u neprestanom pokretu te 10 000 treptaja dnevno. To je razlog zbog kojeg se na području oko očiju pojavljuju prvi znakovi starenja. Ubrzanom starenju pridonosi pretjerano izlaganje suncu.
 
Zahvaljujući tehnološkim dostignućima danas su nam na raspolaganju brojne operativne i neoperativne metode koje vraćaju svjež i mladolik izgled predjelu oko očiju. Najpoznatiji tretman protiv bora za područje oko očiju je Botox. Botox ili botulinum A toksin je supstanca sintetizirana iz bakterije Clostridium botulinum. Toksin se pročišćava i ubrizgava u mišiće lica, a uzrokuje privremenu paralizu mišića blokirajući prijenos impulsa živcima te na taj način dovodi do zaglađenije površine kože. Paraliza traje 3-6 mjeseci, zatim se mišić vraća u prvotno stanje, a bore samim time vraćaju. No ako se postupak redovito provodi, na mlađim licima (do 40 godina) može rezultirati trajnim nestankom bora jer se koža obnavlja na glatkoj pozadini i time sama bora nestaje.
 
Sam postupak ubrizgavanja Botoxa traje nekoliko minuta, relativno je bezbolan a puni učinak se vidi već nakon 5 do 7 dana. Tretman se može ponavljati neograničen broj puta, no potrebno je pripaziti da između tretmana bude odgovarajući vremenski razmak kojeg određuje liječnik. Nuspojave tretmana Botoxom su rijetke. Može nastati blagi hematom, otok, crvenilo, privremena slabost okolnih mišića, pad i opuštenost okolne kože međutim sve nuspojave su prolaznog karaktera. Injekcije Botoxa ne smiju se primjeniti u slučaju alergije na neki od sastojaka lijeka te u slučaju infekcije na mjestu primjene.
 
Tretman Botoxom jedan je od najdjelotvornijih i najpopularnijih estetskih tretmana za uklanjanje bora oko očiju. Tretman je još 2002. odobrila američka organizacija Food and Drug Administration (FDA) koja kontrolira kvalitetu i sigurnost hrane i lijekova. Od tada iz godine u godinu popularnost Botoxa sve je veća. 
 

Zanima Vas ovakav sadržaj? Prijavite se na naš newsletter.

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja: