Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Novosti
Aktualna događanja i novosti Klinike Svjetlost

Znanstveni simpozij HAZU i Svjetlosti: Novosti u refraktivnoj kirurgiji oka

Znanstveni simpozij HAZU i Svjetlosti: Novosti u refraktivnoj kirurgiji oka
U palači HAZU 10. lipnja održat će se međunarodni znanstveni simpozij na kojem će biti predstavljena najnovija dostignuća na području kirurgije prednjeg segmenta oka
U organizaciji Razreda za medicinske znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost – Klinike za oftalmologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, u petak 10. lipnja od 14:00 do 19:00 sati u palači HAZU održat će se međunarodni znanstveni simpozij na kojem će se predstaviti najnovija dostignuća u refraktivnoj kirurgiji oka.

Simpozij je podijeljen u tri tematske cjeline: refraktivna kirurgija na leći, refraktivna kirurgija na rožnici i refrakcijski ishodi kod keratoplastike. Sudionicima će se ispred Akademije pozdravnim govorom obratiti predsjednik Akademije akademik Zvonko Kusić, a predavanja će održati eminentni stručnjaci iz inozemstva: prof. dr. Mahmut Kaskaloglu, jedan od vodećih turskih oftalmologa i osnivač Kaskaloglu očne bolnice; prof. dr. Ewa Mrukwa-Kominek, voditeljica Katedre za oftalmologiju Medicinskog fakulteta Svučilišta u Katowicama; doc. dr. Navid Ardjomand s Odjela za oftalmologiju Klinike u Grazu te prof. dr. Slobodanka Latinović, dopisni član Vojvođanske akademije nauke i umjetnosti. Od naših stručnjaka predavanja će održati djelatnici Klinike Svjetlost: osnivač i ravnatelj prof. dr. sc. Nikica Gabrić; medicinska direktorica – prof. dr. sc. Iva Dekaris, ujedno i organizatorica simpozija, voditeljica Odsjeka za refraktivnu kirurgiju dr. Maja Bohač, voditeljica PJ Split i refraktivna kirurginja dr. Marija Antičić, dr. Ante Barišić koji je i voditelj Odsjeka za kataraktu Klinike u Zagrebu te dr. Adi Pašalić i dr. Mateja Končarević. 

Cjelokupni program s temama izlaganja dostupan je OVDJE.