Klinika Svjetlost

Hvala! Vaš zahtjev je zaprimljen. Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Usluge
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić izveo je prvo lasersko skidanje dioptrije u Hrvatskoj.

Dijagnostika i tehnologija

IOL master – uređaj koji mjeri jakost leće koja će biti ugrađena u oko prilikom operacije mrene. Uzimajući u obzir duljinu oka, keratometrijske vrijednosti, dubinu prednje sobice te niz formula izračunava jakost leće koja će biti ugrađena. Kako se izvodi - Pacijent sjedne za uređaj, osloni glavu i uređaj automatski snima sve potrebne podatke. Pretraga je bezbolna, traje pola minute, a nalaz se dobiva odmah ispisan na pisaču.

Uređaj za izračun jakosti intraokulranih leća UZV + A scan – pretraga kojom se dobiva uvid u unutrašnjost oka i duljinu oka.
Kako se izvodi - Pacijent udobno sjedi na stolcu a liječnik ultrazvučnom sondom nježno prelazi po donjoj i gornjoj vjeđi i snima fotografije. Kod A scana potrebno je sondu prosloniti na rožnicu prethodno anesteziranog oka. Pretraga je bezbolna, nije štetna i traje nekoliko minuta.

Ultrazvuk oka cijena Kornealna topografija – pretraga koja daje uvid u zakrivljenost prednje površine rožnice i određuje vrijednost rožničnog astgmatizma.
Kako se izvodi - Pacijent sjedne za uređaj, osloni glavu i uređaj automatski snima sve potrebne podatke. Pretraga je bezbolna, traje nekoliko sekunda, a nalaz se dobiva odmah ispisan na pisaču.

Pentacam HR uredjaj za 3D roznicnu topografiju.jpg Endotelni mikroskop – pretraga koja računa broj endotelnih stanica u rožnici.
Kako se izvodi - Pacijent sjedne za uređaj, osloni glavu i uređaj automatski snima sve potrebne podatke. Pretraga je bezbolna, traje nekoliko sekunda, a nalaz se dobiva odmah ispisan na pisaču.

CSO specular microscope endotelni mikroskop OCT žute pjege/makule i vidnog živca – snima strukturu žute pjege/makule i vidnog živca i otkriva moguće poremećaje tih struktura, inače nevidljivih kod pregleda s lupom.
Kako se izvodi? Pacijent sjedne za uređaj, prisloni glavu i uređaj automatski snima sve potrebne podatke. Pretraga je bezbolna, traje nekoliko sekunda, a nalaz se dobiva odmah ispisan na pisaču.

OCT MAKULE I OČNOG ŽIVCA